Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel láká na novou Fronteru i Grandland. Představit se mají už letos

Lukáš Volšický
Diskuze (5)

Životní cyklus zastarávajícího Opelu Crossland se blíží ke konci a už brzy jej nahradí nová Frontera. Těšit se můžeme i na novou generaci největšího SUV Grandland.

Opel chystá znovuzrození modelu Frontera. Na nejnovější oficiální fotografii nám jej ukazuje spolu s kompletním dnešním portfoliem elektromobilů značky a láká i na novou generaci většího Grandlandu. Nová Frontera má v budoucnu nahradit dosluhující model Crossland, a jak nám ukazuje nejnovější přehled elektrických modelů Opelu, můžeme jej očekávat i s čistě elektrickým pohonem.

Německá značka na nové fotografii prezentuje všechny elektrické modely. Všimněte si modelů Rocks, Corsa, Mokka, Astra, Astra Sports Tourer, Combo, Zafira, Vivaro a Movano. Nová Frontera se pak v produktovém portfoliu automobilky zařadí mezi nejmenší crossover Mokka a velké rodinné SUV Grandland.

První Frontera se představila už začátkem devadesátých let jako offroad na technických základech Isuzu a nový pokračovatel bude výrazně jiný. Novinka má zakládat na nové generaci Citroënu C3 Aircross, který Francouzi představí už letos a lákají na delší karoserii se sedmimístnou konfigurací sedadel. Novinka má jezdit na nové architektuře Smart Car od Stellantisu a nabídne spalovací i elektrické pohony.

Video se připravuje ...

Nová generace Opelu Grandland bude vycházet z podvozkové platformy STLA Medium a bude sourozencem nového Peugeotu 3008 a připravovaného Citroënu C5 Aircross. K dispozici má být s mild-hybridním i čistě elektrickým pohonem a má si zachovat tradiční postoj SUV.

Opel zatím neuvádí žádná konkrétní data oficiálních debutů nových SUV Frontera a Grandland, ale uvádí, že dorazí už „brzy“. Očekává se, že oba modely se představí ještě v letošním roce a se spalovacími motory se budou vyrábět jen čtyři roky. Už od roku 2028 chce být značka čistě elektrickou.

Lukáš Volšický
Diskuze (5)

Doporučujeme

10. 3. 2024 07:19
Re: Zas prznění jména?
Tak Vitara mě nijak nedrážní, pořád má 4válcovou 1.4T a může mít pohon 4x4 s 6M. A že je to hybrid mi nijak neva ;-)
9. 3. 2024 13:08
Re: Zas prznění jména?
No, na případy jako Mitsu Eclipse, Ford Puma či Seat Toledo to nemá, ale také slušná ... nepěknost (chro).

Něco jako Vitara...
Avatar - 3_diamanty
9. 3. 2024 09:56
Re: Zas prznění jména?
Presne tak ... navyse meno crossland mi pride fajn a uspesne sa etablovalo ... fronteru nech si nechaju pre offroad ... ale asi viem preco si ho nenechali
8. 3. 2024 22:36
Zas prznění jména?
Jestli vymění Crosslandu jméno za Frontera, tak tu máme opět prznění slavného jména 4x4 offroadu crossoverem s 3hnkovou 1.2 a pohonem jen na předek a nedejbože, že do toho zas nacpou tu ubohou EV konfiguraci Stellantisu :no:
Avatar - 3_diamanty
8. 3. 2024 16:37
Navrat mena frontera
Akoze miesto crosslanda? Je na mene crossland nieco zle alebo co... ved nie je jediny dovod ho menit