Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ojetý Opel Zafira Tourer (P12): Lidé chtějí prostor

Tomáš Dusil
Diskuze (12)

Třída MPV bývala kdysi hojně zastoupena u většiny automobilek. V posledních letech je však stále častěji nahrazována SUV – recenzovaná Zafira Tourer je třetí a zároveň poslední generací kompaktního MPV. Coby ojetina představuje téměř ideální rodinné auto, ovšem jen v případě, že si vyberete správný pohon.

Do slibně se rozvíjející třídy velkoprostorových automobilů naskočil Opel v roce 1996. Namísto vývoje vlastního auta sáhl trochu narychlo po technice vyvinuté v zámoří. Trochu ji poevropštil a výsledkem byla sintra. Vyráběla se v USA a v Evropě vydržela v nabídce pouhé tři roky. Po debaklu v nárazových testech Euro NCAP, kde vůz získal pouhých dvě a půl hvězdičky, ji Opel přestal v podstatě ze dne na den nabízet. Ve stejném roce vyjela mnohem zdařilejší první zafira, už na základě Astry G. O šest let později ji vystřídala druhá generace, s technikou Astry H. Ve výrobě se udržela až do roku 2014. Už o tři roky dříve se ale představila recenzovaná třetí řada s technikou částečně vycházející z Astry J. Aby ji Opel marketingově odlišil od stále nabízené druhé generace, pojmenoval ji Zafira Tourer. Setkat se ovšem můžete také s označením Zafira C v duchu rozlišování generací opelů.

Místo obrazu tma

Jedním z lákadel zafiry byla vždy přepravní kapacita spolu s variabilitou kabiny, kdy vozidlo mohlo být až sedmimístné. V tomhle trendu pokračovala i třetí generace. V době uvedení činil příplatek za třetí řadu sedadel 45.400 korun, standardně ji měla pouze nejvyšší výbava Cosmo. Sedadla druhé řady rozdělená na tři části lze nezávisle posouvat a sklápět jejich opěradla.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Tomáš Dusil
Diskuze (12)

Doporučujeme

Avatar - Mokrous
31. 3. 2024 12:37
Re: Rodinné auto
Kuwa drát chlapi, proč na ty mrzáky pořád reagujete?!?
31. 3. 2024 07:59
Re: Rodinné auto
Jee ty si me odhalil. To si fakt dobrej :D

Na primitiva :D
Avatar - apoho
30. 3. 2024 20:41
Re: Tomáš Dusil
co si mne tady bereš do své prašivé huby, ty zasyflenče?!!
30. 3. 2024 18:01
Re: Rodinné auto
Co je na tom pepikovskeho primitive?
Avatar - Pepa_007
30. 3. 2024 14:43
Rodinné auto
Pár let jsem jej kdysi měl. Jako nové. Pěkné autíčko. Praktické. 7 míst. Jen kombinace 1.4 turbo benzínu a automatu slibovala spotřebu kolem 8-9-10l. Pravda, nejezdil jsem jak důchodce. 😉