Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Insignia: Nová generace se představí v roce 2016

David Bureš
Diskuze (6)
Nová Insignie bude větší a lehčí než dosavadní provedení. Její design se ale zřejmě příliš nezmění.

Hlavní novinkou Opelu pro letošní rok je kompaktní Astra, v příštím roce se automobilka z Rüsselsheimu zaměří na o segment větší Insignii. Druhá generace Insignie bude oficiálně odhalena v druhé polovině roku 2016.

Nové provedení Insignie má mírně povyrůst. Z lehce nataženého rozvoru náprav budou těžit hlavně cestující na zadních sedadlech, kteří v současné Insignii zrovna přebytek místa nemají. Zvětší se i zavazadlový prostor, do něhož má být díky přepracovanému víku snazší přístup.

Vnější tvary druhé generace Insignie projdou podobně jako u nové Astry spíše evolucí než revolucí. Vyplývá to alespoň ze špionážních snímků zachycených prototypů vozu, které však ukazují novou linii střechy blízkou čtyřdveřovým kupé. Ředitel designu u Opelu Malcom Ward loni velkolepě prohlásil, že Insignie bude patřit mezi nejhezčí auta posledních let.

Základem automobilu bude platforma Epsilon 2 XX z Chevroletu Malibu. Ta je díky rozsáhlému použití vysokopevnostní oceli lehčí než konstrukce dnešní Insignie. Malibu mezigeneračně zhublo o 136 kilogramů, podobnou redukci hmotnosti můžeme očekávat i u nového Opelu.

Pod kapotou se objeví motory nové generace, které jsou postupně uváděny již v aktuální Insignii. Důraz bude kladen především na „šeptající“ turbodiesel 1.6 CDTI (tak mu u Opelu opravdu říkají), spekuluje se také o nasazení plug-in hybridu. K dispozici by měl být i osmistupňový automat, který General Motors uvedl třeba v Cadillacu CT6.

Dnešní Opel Insignia je na mimoevropských trzích (třeba v USA a Číně) prodáván jako Buick Regal. S globálním zaměřením vozu se počítá i v jeho nové generaci.

David Bureš
Diskuze (6)
Avatar - del42sa
13. 9. 2015 09:35
Re: Spy Fotky
pokud to auto má být ještě větší než Insignie a zároveň nahradit dva vozy v nabídce Opel, tak mí hmotnost okolo 1550 kg přijde naprosto adekvátní.
12. 9. 2015 15:35
Re: Spy Fotky
ono to není ani tak módní kupé jako spíš normální liftback. Nejspíš z toho nakonec vyleze něco jako Mondeo LB. Mně se to líbí a na velkého Opela čekám. Od dob Omegy něco většího docela chybí.
Avatar - Jaros71
11. 9. 2015 23:10
Opel..nové modely?
Insignia...? OK..
A kde je do boha nová ANTARA..???? :-!
11. 9. 2015 15:12
Re: Spy Fotky
Soudy nechme až na reálné setkání, součastný liftback má taky velmi splývavou záď.

Redukce hmotnosti o 100-120kg je sice hezké, ale málo. Nejčastěji mají 1776kg dle TP. Je proavda, eřž aktuální generace Mondea je na tom stejně. Ke komplexním testům, bych přidal i váení vozů. Nejde mi do hlavy proč tak těžkotonážní Insignie má stejné spotřeby s 2.0cdti jako dosahuje Superb, Mondeo, Passat a další.
11. 9. 2015 14:49
Re: Spy Fotky
Doufejme, že ta karoserie (kupé) je jen zdařilé maskování.
Tento módní patvar se mi kromě A7 celkem dost příčí.

Bude to zřejmě krutá realita... [odkaz]