Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Paříž 2010: Chevrolet Orlando se představuje

Aleš Jungmann
Diskuze (0)
Orlando je absolutní žhavou modelovou novinkou, jedinou na letošním stánku Chevroletu.

Dva roky po představení konceptu se letos v říjnu na autosalonu v Paříži ukázala sériová podoba nového minivanu. Orlando bude chtít v Evropě oslovit ty zákazníky, kteří dosud kupovali Renaulty Scénic, Citroëny C4 Picasso, Fordy C-Max, nebo Volkswageny Touran.

Design vychází ze studie, během dvou let se na něm ale evidentně pracovalo, takže se jeho linky přeci jen trochu zjemnily. Charakteristickou masku obklopují vysoké, ale teď už horizontálně členěné sdružené světlomety ze zaoblenými obrysy. I tak Orlando připomíná americký maskulinní styl, dříve v této kategorii aplikovaný například na Dodge Journey. Špetku designové odolnosti vozu dodávají stříbrně lakované části předního i zadního nárazníku. Vizuálně mohutná karoserie bude stát na 16, 17 nebo 18palcových kolech. Vzadu rozměry vozidla relativizují vskutku velkoplošné koncové svítilny a velmi silný D-sloupek karoserie.

Automobilka zatím nezveřejnila rozměry. Přislíbena je i sedmimístná verze. Navzdory klesající linii střechy se konstruktérům podařilo vyvýšit umístění druhé a třetí řady sedadel, díky tomu mají pasažéři v Orlandu ještě lepší výhled vpřed a do stran. Pokud chcete převážet náklad, je možné díky mnoha možnostem konfigurace sedadel rychle změnit Orlando na jeden z nejprostornějších vozů ve své třídě.

Pohon Orlanda mají v Evropě zajišťovat zážehové čtyřválce 1,8 (103 kW) nebo naftové dvoulitry 2,0 VDCi s 96 kW nebo se 120 kW. Zákazníci si budou moci vybrat ze třech stupňů výbavy, přičemž již ve standardní výbavě bude například elektronické ovládání stability, 6 airbagů, klimatizace a elektrické ovládaná zpětná zrcátka.

Výroba začne už v říjnu 2010, start prodeje v Evropě je naplánován na začátek roku 2011.

Aleš Jungmann
Diskuze (0)