Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Paříž živě: VW Touran: novinka i s DSG

Dan Vořechovský
Diskuze (19)
Nový Touran obsahuje mnoho novinek, motory TSI a také jako první model Volkswagenu nového parkovacího asistenta.

Do Paříže s sebou přivezl Volkswagen i novou generaci modelu MPV Touran. Změny prodělal jak vnější, tak vnitřní design a také technika.

Na první pohled je patrná typická mřížka chladiče, nový nárazník a ostře zaříznuté světlomety (volitelně bixenonové). Změn se dočkaly i zadní světlomety a nárazník. Nový Touran obsahuje také elektronického asistenta HSA (asistence rozjezdu do kopce), natáčení světlometů při projíždění zatáček, světlomety pro denní svícení a také nového inteligentního parkovacího asistenta.

Parkovací asistent se spouští stisknutím tlačítka a při rychlosti do 30 km/h monitoruje paralelně se směrem jízdy nalevo i napravo místa pro parkování. Kontrolní jednotka přitom vypočítává ideální postup pro parkování. Akusticky i graficky vůz informuje řidiče o výchozí poloze pro parkování a zařazením zpětného chodu vůz sám zaparkuje podle vypočítaného modelu. Vše trvá maximálně 15 s a úkolem řidiče je “pouze” přidávat plyn a brzdit.

Základní pohonnou jednotkou je pro Touran benzínová šestnáctistovka s výkonem 75 kW. Alternativu nabízí nový benzínový agregát s přímým vstřikováním a dvojitým přeplňováním 1.4 TSI s výkonem 125 kW (známý z Golfu GT). Motor TSI nahrazuje verzi FSI s výkonem 110 kW z předchozího modelu. Dieselové pohonné jednotky jsou tři a jedná se o turbodiesely o výkonech 66 kW, 77 kW a 125 kW. Volkswagen nabídne také verzi na zemní plyn s výkonem 80 kW jako ekologickou variantu k tradičním palivům. Všechny motory TDI a TSI budou volitelně spojeny s převodovkou DSG (standardně u nejvýkonnějšího motoru TSI).

Touran bude nabízen ve třech stupních výbavy a v té základní najdeme např. autorádio s přehráváním formátu MP3, přední, boční a hlavové airbagy nebo systém ESP. V nejvyšším stupni výbavy pak nebudou chybět 16palcová kola z lehkých slitin, automatická klimatizace, nejvýkonnější nabízená audio soustava a parkovací pilot.

Do prodeje bude nová generace Touranu uvedena v listopadu tohoto roku.

Nepřehlédněte:

Pokud vám něco uniklo během živých reportáží z Paříže, přehled všech novinek a fotogalerií (např. nové Mondeo, Logan Kombi, Audi R8, Renault Koleos, Renault Twingo, Chevrolet WTCC Ultra a další) najdete na jednom místě v rubrice Paříž 2006

Dan Vořechovský
Diskuze (19)
30. 9. 2006 14:10
New Touran
Pravda, ta maska vypadá tak nějak nemastně(ostatně celé se to tak nějak zfujtajblovalo), ale co se týče interiéru(klasika VW) a jízdních vlastností, tak nemám námitek. Najezdil jsem hodně ve starým s benzínovou 1.6 a neměl jsem problém.
30. 9. 2006 13:37
Skoda takovy prevodovky
pro takovou plecku
Avatar - misoo
30. 9. 2006 11:13
Re: parkovanie
co je to susch ??
Avatar - misoo
30. 9. 2006 01:05
Re: dfh
ze, tiez si myslim !! >:D >:D
30. 9. 2006 00:26
Re: parkovanie
:-)