Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrické volkswageny budou více sexy. První vlaštovku uvidíme v Pekingu

Ondřej Šámal
Diskuze (32)

Volkswageny z rodiny ID. nejsou technicky vůbec špatné, postrádají ale emoce. To se ovšem velmi brzy změní. První vlaštovkou bude elektrický koncept pro Čínu.

Herbert Diess, bývalý vládce celého koncernu, se ze značky Volkswagen snažil vytvořit evropskou Teslu. K americké konkurenci se ovšem Němci dokázali přiblížit pouze trochu bezpohlavním a málo přitažlivým designem, jenž klade důraz na zakulacené linie. Naproti tomu koncernoví sourozenci od Audi, Cupry a Škody vsadili na přitažlivější křivky, což se ukázalo jako správná volba.

Absencí sexy křivek si jsou ale ve Wolfsburgu velmi dobře vědomi. Změna nastala s příchodem Thomase Schäfera, který do Volkswagenu přišel z čela Škodovky. Prvním zvěstovatelem nové éry se stane koncept, který automobilka ukáže na nadcházejícím autosalonu v Pekingu. Právě Čína je totiž hlavním trhem značky a nejvýznamnějším odbytištěm celého koncernu Volkswagen. A zdejší výrobci jsou v oblasti designu mnohem odvážnější než zbytek světa.

Premiérový snímek toho zatím moc neukazuje, přesto si nelze nevšimnout atraktivnějších tvarů, které umocňuje samotná koncepce shooting brake, tedy dynamičtěji laděného kombi. Dalších střípků se dočkáme co nevidět. Automobilová přehlídka v Pekingu totiž začíná již ve čtvrtek 25. dubna.

Video se připravuje ...

Vedle dosud neznámé studie Volkswagen do Číny přiveze také nové elektrické SUV, které pochází ze společného vývoje s tamní automobilkou Xpeng Motors. I v tomto případě ovšem vzhled i další detaily zatím zůstávají zahaleny tajemstvím.

Ondřej Šámal
Diskuze (32)

Doporučujeme

Avatar - W.O. PRSCLEY
22. 4. 2024 18:01
Re: Sexy Volkswagen
Přesně, Helmuti a další kupují VW právě proto, že jsou bezpohlavní. Čím nudnější, tím se jich více kupuje. Rozevlátí mají být Frantíci, od těch se to očekává. Helmuti mají být takový ten klid, šeď a nuda, ten kontrast s Frantíky a Italy je právě prodává.
Čím víc bude VW chachá - sexy - chachá, tím míň bude prodávat.
Avatar - W.O. PRSCLEY
22. 4. 2024 17:59
Re: VW...
Vpravdě, Helmuti z Vlkohradu už lidi nasrali tolikrát ..... a vždycky to přežili. Tady Karma nefunguje.
Avatar - W.O. PRSCLEY
22. 4. 2024 17:58
Re: Horký Rom
Co je na jeho zeměpisu špatně, mozku?
Avatar - wakantanka
22. 4. 2024 17:03
Sexy Volkswagen
Už toto spojenie mi pripadá ako dokonalý oxymoron. A tušia vôbec šéfovia vo Wolfsburgu prečo si ľudia kupovali a kupujú VW? Asi veľmi nie keď sa marketing vytasil s takýmto niečím. :)