Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Volkswagen Transporter detailně: Jakou bude mít nosnost a jak se zvětší

Lukáš Volšický
Diskuze (9)

Nový Volkswagen Transporter se sice ještě oficiálně nepředstavil, ale už odhaluje ty nejdůležitější vlastnosti. Jak bude velký, kolik nákladu uveze a co zvládne táhnout?

V německém konfigurátoru se nedávno objevily první oficiální ceny nového Volkswagenu Transporter, který se však zatím nepředstavil v produkční verzi. Na debut nové generace populární užitkové dodávky si ještě musíme počkat, ale Volkswagen v návaznosti na první ceník zveřejňuje i další oficiální informace o tom, na co se budoucí zákazníci mohou těšit. Novinka bude delší i širší, prostornější a modernější než odcházející předchůdce.

Rozměry, nákladový prostor a nosnost

I ve standardní verzi nový Volkswagen Transporter přesáhne pětimetrovou délku, jakou u končícího modelu T6.1 přesahuje pouze prodloužená varianta. S celkovou délkou 5050 milimetrů bude novinka o 146 milimetrů delší. Současně bude mít o 100 milimetrů delší rozvor náprav, takže bude dosahovat celkových 3100 milimetrů.

Nárůst rozměrů přinese i prodloužená karosářská varianta. Nově bude 5450 milimetrů dlouhá a bude disponovat rozvorem náprav 3500 milimetrů. Jen pro srovnání uvedeme, že odcházející generace T6.1 v prodloužené konfiguraci je 5304 milimetrů dlouhá a dosahuje rozvoru náprav 3400 milimetrů.

Jak se větší exteriérové rozměry projeví uvnitř, a hlavně v nákladovém prostoru? Volkswagen uvádí, že novinka bude také o 128 milimetrů širší a příčný prostor pro náklad mezi zadními blatníky zasahujícími dovnitř se rozšíří o 148 milimetrů.

Nová generace, vycházející ze společného vývoje s Fordem, tak jednoduše pojme standardní europalety, a dokonce bude mít nákladový prostor o 61 milimetrů delší než předchůdce. Celkově tak pojme až 5800 litrů nákladu. Prodloužená varianta se zvýšenou střechou pak nabídne až 9000 litrů základního objemu.

Volkswagen uvádí i další technické zajímavosti, jenž vás nepochybně budou zajímat. Nový transporter má poloměr otáčení 11,8 metru, maximální nosnost až 1330 kilogramů a utáhne přívěsy s maximální hmotností 2800 kilogramů.

Video se připravuje ...

Pět konfigurací sedadel a modernější kabina

Nový Volkswagen Transporter se bude prodávat ve dvou-, tří-, čtyř-, pěti- a šestimístné konfiguraci sedadel a bude k dispozici v užitkové i osobní verzi. Standardem čalounění má být odolná látka a k dispozici budou i dvě varianty s umělou kůží.

Novinka bude vybavena 12“ digitálním přístrojovým štítem, 13“ dotykovým displejem infotainmentu, standardní 12 V zásuvkou, volitelnou bezdrátovou nabíječkou mobilních telefonů a porty typu USB-A a USB-C. K dispozici bude i nabíjecí rozbočovač a plug-in hybridní a elektrické motorizace se mohou pochlubit i měničem napětí s výkonem 2,3 kW.

Nový Volkswagen Transporter se v Německu začne prodávat už začátkem příštího roku 2025 a s prvním oficiálním ceníkem se můžete seznámit v našem dřívějším článku. Představení modelu je naplánováno na letošní září.

Lukáš Volšický
Diskuze (9)

Doporučujeme

5. 4. 2024 12:55
Re: Já vám říkám že je to WIN WIN
:yes: Hlavně ať nedělají EV verzi.
5. 4. 2024 12:54
Ev auto
Hlavně prosím, ať to není EV ;-\
Avatar - KANKUNEN
5. 4. 2024 09:44
Re: moc líbí
Dinare, diskuze je výstavní skříní tohoto webu, ROM provokuje jak může a stejně nic.
Avatar - KANKUNEN
5. 4. 2024 09:28
Já vám říkám že je to WIN WIN
Nový Multivan je skutečný osobák, jen ten motor nemá koně, že. Nový Transporter bude pořádná dodávka a nové Caravelle bude prostorově lepší než Multivan, každý si vybere a líp. Viz test Tourneo Custom.
Avatar - KANKUNEN
5. 4. 2024 09:24
Re: moc líbí
S postupem času začínám podporovat Horkého Roma, vládne slovu i mysli. Akorát nemá rád vlastně svého otce Teplého Roma, ale dá se to chápat, protože jeho rozum je stejný jako výkon spalovacího motoru historického Priuse. Ještě horší má vztah s apohem jehož mozek má velikost žaludu Thajky. :-!