Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot Citroën bude vyvíjet elektroauta s Číňany

Michal Fokt
Diskuze (4)
Koncern PSA prohloubí spolupráci se svými čínskými spoluvlastníky, automobilkou Dongfeng. Budou vyvíjet malé a kompaktní elektromobily.

Čínská automobilka Dongfeng nejen že zajišťuje ve společném podniku s PSA výrobu Citroënů a Peugeotů pro tamní trh, současně je společně s francouzským státem druhým nejvýznamnějším spoluvlastníkem francouzského koncernu. Navíc už krátce po vstupu do PSA oba subjekty oznámily, že budou hledat další možnosti vzájemné spolupráce. Nyní, zdá se, našli další společné téma.

PSA a Dongfeng podepsaly dohodu, týkající se společného vývoje elektromobilů. Na jejich základě vzniknou nové EV modely v segmentech B a C, tedy v kategorii malých aut a kompaktů. Vozy budou využívat elektrickou verzi platformy CMP (Common Modular Platform), jejíž společný vývoj začal vloni. Platforma e-CMP má být základem "plně elektrických, vysokovýkonných elektromobilů segmentů B a C" pro Peugeot, Citroën, Dongfeng i DS, přičemž se první modely objeví už v roce 2019.

Druhá dohoda se týká oblasti lidských zdrojů, umožňující oběma firmám dočasné výměny zaměstnanců v oblastech R&D, marketingu, výroby, financí a lidských zdrojů.

Michal Fokt
Diskuze (4)
14. 5. 2016 15:12
Re: Dobré ....
Jenom by mě zajímalo, kdo ty tisíce a tisíce nových elektromobilů s naprosto nedostatečným dojezdem a šílenou cenou bude kupovat! Těch pár šílených Norů to asi nezachrání! >:-[] >:-[] >:-[] :no:
13. 5. 2016 20:02
Re: Dobré ....
Myslím, že Kadel uznává pouze a jen Teslu. Nějaký franko-čínský malý a kompaktní vozík ho asi nebude zajímat ...
13. 5. 2016 19:54
Re: Dobré ....
Jaktože tu ještě není ten silenost s hromadou smajlíků a antidieslovými výkřiky ?
13. 5. 2016 17:06
Dobré ....
Tak snad se ceny elektroaut dostanou na nějakou přijatelnou úroveň (pro spořivého Doudlebana) ... ;-)