Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot Exalt: Elegantní koncept pro Peking (nové foto a video)

David Bureš
Diskuze (19)
Čtyřdveřový koncept dále rozvíjí současný design vozů francouzské značky Peugeot.

Peugeot dal již dříve najevo, že na nadcházejícím autosalonu v Pekingu představí koncept čtyřdveřového automobilu. Ještě před zahájením této autoshow automobilka zveřejňuje informace o tomto autě, které dostalo jméno Exalt.

Exalt je elegantním čtyřdveřovým automobilem. Maska chladiče s logem automobilky a nápisem Peugeot svým provedením navazuje na současné modely této značky. Automobil rovněž odkazuje na koncept supersportu Onyx, který debutoval v roce 2012.

Dovnitř se podle prohlášení značky vejdou čtyři osoby i jejich zavazadla. Interiér pokračuje v současném trendu značky – budíky před řidičem jsou umístěny velice vysoko, tuto konfiguraci Peugeot nazývá i-Cockpit. Palubní deska je minimalistická, volant je malý, ve výbavě nechybí systém Pure Blue pročišťující kabinu. Z materiálů byla užita kombinace textilu, kůže, surové oceli, ebenu a tzv. chiné, kombinace přírodní vlny a textilu.

Tvary Exaltu mají ukázat další vývoj designu modelů Peugeot. Vůz rovněž připomíná, že francouzská automobilka zvažuje výrobu sportovně laděného sedanu ve stylu Mercedes-Benzu CLA. Koncept Exalt by mohl být předobrazem takového modelu.

Specialitou karoserie je fakt, že na ni byla užita surová ocel a textil nazvaný Shark skin, jehož jméno odkazuje na to, že se inspiroval strukturou žraločí kůže. Textil díky své struktuře vylepšuje aerodynamiku auta. Podobně už textil na karoserii použilo BMW na konceptu Gina z roku 2008.

Exalt je dlouhý 4,73 metru a vysoký pouze 1,31 metru, což přispívá velice sportovnímu postoji. Automobil váží 1,7 tuny.

O pohon konceptu se stará hybridní systém Hybrid4. V tomto případě se jedná o kombinaci šestistupňového automatu, elektromotoru a benzinového agregátu 1.6 THP o celkovém výkonu 340 koní (250 kW). Poháněná jsou všechna kola. Možností je plně elektrický mód, plně benzinový mód i kombinace obou pohonů.

Letošní ročník pekingského autosalonu startuje 20. dubna a potrvá až do 29. dubna.

David Bureš
Diskuze (19)
Avatar - kosmonaut
10. 4. 2014 18:34
Dělo
Paráda, skvělé, tak takhle si představuji perfektní nový Peugeot. Příď je konečně dotažená, zadek bere dech. Špičkový koncept, zatím nejlepší příslib roku 2014 :yes:
Loni mne Švestka s O3 donutily totálně přehodnotit názor na design Mazdy a Škody. Pokud tohle Peugeot dotáhne do série, bude dalším v řadě :yes:
10. 4. 2014 15:08
Re: Nádhernej koncept!
Někde jsem četl že nástupce 607 bude v roce 2016 :-)
10. 4. 2014 14:11
Re: Nádhernej koncept!
A čo takto nastupca 607?
Avatar - Dinar
10. 4. 2014 12:22
Re: Nádhernej koncept!
Bude to taková mazda 6 po francouzsku. Rozhodně lepší směr než ten aktuální pokus o passat po francouzsku. ;-)
10. 4. 2014 11:27
Nádhernej koncept!
Peugeot ještě na líbivej design nerezignoval! Je to nástupce P508?