Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot Instinct: Jen koncept, nebo předzvěst produkčního sporťáku?

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
Peugeot přiveze k Ženevskému jezeru studii Instinct. Je modrá a hraje alespoň svým vzhledem na sportovní notu...

O Peugeotu se v současnosti mluví hlavně v souvislosti s koncernem PSA a možným převzetím Opelu. Ale nezapomínejme, že blíží Ženeva. Co si pro nás francouzský „lev“ přichystal? Kromě už známého SUV 5008 a elektrického Partneru Tepee studii Instinct. I když už je prestižní výstava prakticky za dveřmi, moc nám toho o ní zatím neřekl...

Instinct vypadá odvážně a futuristicky. Klasika v podobě designérského cvičení. Ale modré auto má v první řadě hodně svalnaté proporce, hlavně zadní blatníky jsou řádně vystouplé. Střecha se směrem dozadu řádně svažuje, i když o tradiční kupé nejde. Předobraz nového sporťáku, nebo jen budoucího tvarového směřování značky? PSA je v zisku, nedávné těžké časy už má za sebou, tak proč neposílit image?

Příď dostala mohutnou mřížku a radikální světlomety s denními diodami, které běží směrem dolů. Střecha je panoramatická prosklená, ale modrá ploutvička ji podle zatím jediné dostupné fotografie rozděluje na dvě poloviny. Vnější zpětná zrcátka vystřídaly vzhledem k jejich tvaru pravděpodobně kamery. Co se nachází v útrobách? Nejspíš hybridní poháněcí soustava, ale na detaily si musíme ještě počkat. Pět paprsků velkých kol má tolik záhybů, že také vypadají jako rozpůlené.

Interiér zůstává našim očím skryt, určitě hýří moderní technikou, Peugeot nám do něj jistě dovolí nahlédnout později. Promítne se Instinct do nějakého sériového auta? Po ukončení produkce RCZ by se hodilo!

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
25. 2. 2017 19:18
Re: Fuj to je hnusný
A ty se vrať do té prd***, ze které jsi vylezl... Strupe
Avatar - flyboyeda
25. 2. 2017 16:33
Fuj to je hnusný
strčete si tu budoucnost do .......