Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pininfarina poodhaluje informace o elektrickém hyperautě. Dostane techniku formule

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Atraktivní elektrická novinka obdrží techniku monopostu Formule E, na vývoji se podíleli i chorvatští tvůrci ze společnosti Rimac.

Značka Pininfarina kromě luxusního elektrického crossoveru a sedanu chystá i hyperauto. Techniku obstará mateřská společnost Mahindra, jež působí v šampionátu elektrických formulí. Na bezemisní hypervůz se můžeme těšit v průběhu roku 2020 a na jeho vývoji se podílí i chorvatská společnost Rimac.

A co přesně od auta očekávat? Předseda společnosti Anand Mahindra slibuje odkaz na slavnou historii Pininfariny a zároveň vzácný sběratelský kousek, kterého se dostane jen hrstce vyvolených. Dále prozradil, že hypervůz má přinášet tu nejlepší kombinaci výkonu, krásy a špičkových elektrických technologií.

Technické údaje o automobilu zatím zůstávají tajemstvím. Připomeňme ale, že vůz partnerské společnosti Rimac C_Two dolují ze čtyř elektromotorů fantastický výkon 1408 kW. Všeobecně se očekává, že italská novinka bude konkurovat Bugatti Chiron, jehož osmilitrový šestnáctiválec se čtyřmi turbodmychadly produkuje 1103 kW.

Jasná není ani finální podoba automobilu, který jistě vznikne v hodně omezené limitce. Předobrazem budiž koncept H2 Speed, jenž spatřil světlo světa na ženevském autosalonu před dvěma lety a vy si jej můžete prohlédnout v přiložené galerii.

Výkonné elektroauto však není jediným plánem pro blízkou budoucnost. Kromě vzácných kousků se chce automobilka Pininfarina soustředit i na stavbu silných SUV. V nadcházející pětiletce představí hned tři, přičemž to největší má být konkurentem Lamborghini Urus. Slibné plány, říkáte si. Aby ne, když Mahindra v příštích pěti letech do společnosti investuje kolem 358 milionů liber (takřka 10,5 miliardy Kč).

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Avatar - maty driver
15. 4. 2018 15:19
Naadhera
Toto auto se mi moc libí.