Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche 911 Old & New Japan: Flatnose se vrátil!

Michal Fokt
Diskuze (0)
Vzpomínáte ještě na Porsche 911 s mrkačkami, bez typických vystouplých světlometů? Je zpátky!

Koncem 70. let Porsche nabízelo zákazníkům nechat si předělat sportovní model 911 v souladu s aktuálním designérským trendem, jenž tenkrát trpěl na "mrkačky" - výklopné světlomety, které kazily aerodynamiku auta pouze ve chvílích, kdy bylo třeba, aby svítily, tedy málokdy. V rámci programu Sonderwunsch tak bylo možné nechat si předělat 911 Turbo na verzi Flachbau neboli "flatnose". Toto řešení mělo své obdivovatele i kritiky, faktem ovšem rozhodně je že se auto dokázalo od ostatních stuttgartských produktů poměrně výrazně odlišit.

A nyní tu šanci máte také! Japonská tuningová firma Old & New Japan připravila flatnose bodykit pro minulou generaci Porsche 911 (997) a přivezla ji ukázat do Las Vegas na aftermarketovou výstavu SEMA. Úpravu navrhl Kei Miura a od prapůvodní předlohy se liší hlavně tím, že nemá výklopné světlomety, designér je přesunul do předního nárazníku.

Já asi nejsem úplně objektivní, flatnose se mi vždycky líbil, takže mě tenhle nápad těší, pokud se ale někomu nelíbí, pochopím to. Úpravce za něj chce téměř 370 tisíc korun, nejspíš se tedy nebude prodávat po tisících. Krom modifikované přídě a widebody kitu zahrnuje i karbonovou střechu a zpětná zrcátka Motorsport Cup. Auto stojí na 19" kolech Rotiform LSR s obutím Toyo Proxes R888 o rozměru 265/30 vpředu a 305/30 vzadu, přední náprava disponuje systémem hydraulického přizvednutí. Uvnitř jsou karbonová sedadla, ochranný rám a závodní volant. ovšem pouze kvůli šou, na jejich instalaci tuningová firma netrvá.

Michal Fokt
Diskuze (0)