Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Macan Diesel: Nafťák má v Americe i nadále stopku

Michal Fokt
Diskuze (64)
Naftový šestiválec Volkswagenu stále ještě není kompatibilní s americkými emisními limity. To znamená stále stopku i pro zbrusu nový Macan Diesel.

Dieselgate stále dává koncernu Volkswagen zabrat. Mediální armagedon sice už téměř utichl, ale to nejhorší automobilku stále čeká - náprava všech škod a nalezení odpovídajících technických řešení, umožňujících opětovné zahájení prodeje naftových motorů v USA. A zatím to vypadá, že to ještě chvíli potrvá. Americkým úřadům nejen že se nelíbí způsob, jakým chce VW vyřešit problémy starších motorů, ale v pořádku stále ještě nejsou ani ty nejnovější pohonné jednotky, důležitý šestiválec nevyjímaje.

Kvůli tomu se novinka Porsche Macan, která se v USA prodává od loňského léta, musí prozatím spokojit pouze s benzinovými motorizacemi. Dieselový V6, jenž se měl na showroomech objevit koncem roku 2015, má stále prodejní stopku a to do té doby, než se podaří najít odpovídající "fix" jeho emisních problémů. Šéf severoamerického zastoupení Porsche Klaus Zellmer v rozhovoru pro Automotive News přiznal, že řešení stále ještě není a není tedy možné říci ani přibližně, kdy se Macan Diesel začne prodávat. Totéž ostatně platí i o větším Porsche Cayenne Diesel.

"Technické řešení musí odsouhlasit úřady, pak přijde na řadu svolávací akce a obnovení prodejů," vysvětluje Zellmer, současně jej však neopouští optimizmus ohledně budoucnosti naftových V6 v USA. Američané si prý nafťky oblíbili. "Udělejte cokoli, jen nestahujte tohle auto z trhu, milujeme ho," tlumočí feedback CEO Porsche. Klientele se se prý líbí velký točivý moment a jízdní dosah.

Michal Fokt
Diskuze (64)
Avatar - Kobler
17. 2. 2016 03:46
Re: To se
No já jezdím denně benzín V6 (200 koníků).Jo a nemám to na LPG. A nikdy bych tohle auto předělat nedal. Od nového roku jsem najel 7500km. A to si sem tam povyrazím i v něčém jiném.
Tady v diskuzi jsem se sice nevyjádřoval, ale dízl zrovna nemusím a téma Porsche-dízl je mi vlastně cizí protože jsem se snad nikdy na dízly od Porsche nedíval:-D. Jednak chci 911 a tu v dízlu nedělají a jednak bych v dízlu nechtěl žádne Porsche.

Nějak nespatřuji problém v užívání V6 denně. Nerozumím kde by měl být problém?

P.S. Upřímně se musím přiznat že pokukují "kde co jak" po nějaké V8....

>:D
Avatar - white label
16. 2. 2016 19:54
Re: navratnost
Myslíš amíky...? ;-)
Avatar - Barrichello
16. 2. 2016 17:28
Re: To se
Trapnej pokus o výmluvu, Herr Sturmbannfuhrer >:D
16. 2. 2016 17:12
Re: navratnost
Je to tvrdohlavej nepoučitelnej národ. :-!
Avatar - white label
16. 2. 2016 16:28
Re: To se
Tobě to dnes myslí sotva na 50%, takže se nemůžeš divit, že ti to pro jistotu píšu dvakrát... ;-)