Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Macan Turbo Performance Package: Když hodně ještě není dost

Michal Fokt
Diskuze (13)
Jestli se vám zdá být Macan Turbo poněkud "vydechlý", pak přesně pro vás má Porsche paket, zvyšující výkon, točivý moment, zrychlení i maximálku

Porsche Macan Turbo představuje aktuální vrchol modelové řady středního SUV a to díky dvakrát přeplňovanému 3,6litrovému V6, jenž dává výkon 400 koní a točivý moment 550 N.m. Díky tomu zrychlí na stovku za 4,4 s a zvládne uhánět rychlostí 266 km/h. To je dobré, ne? Ovšem pokud stále kroutíte hlavou a není to nepochopením smyslu existence supervýkonných SUV, pak nemusíte vyhledat odbornou pomoc nějakého tunera.

Samo Porsche teď přichází s Performance Package, jenž už by některé náročné zákazníky mohl uspokojit. Přidává rovných 40 koní a 50 N.m a zvyšuje tedy parametry na 440 koní (324 kW) a 600 N.m. Možná vám to nepřijde jako nějaké dramatický rozdíl, ale ...je. Úprava dokázala srazit dobu, potřebnou ke zrychlení na stovku o 0,4 s na rovné 4 vteřiny a maximálka se zvýšila na 272 km/h.

Jo jsou na téměř dvoutunové auto opravdu působivé parametry, Performance Package se ale nezaměřil jen na přepracování map řídící jednotky. Auto má dále snížený podvozek, silnější brzdy a standardem je paket Sport Chrono. Připlatit si navíc můžete za 21" kola v designu, připomínajícím ta u 911 Turbo. Objednat si můžete i další pakety včetně "začerňovacího", o rozsáhlé možnosti individualizace interiéru nemluvě. V Německu Porsche Macan Turbo Performance Package začíná na 91.143 eurech, což odpovídá zhruba 2,5 milionu korun.

Michal Fokt
Diskuze (13)
4. 9. 2016 12:21
Re: debata?
On snad není menší a agilnější? Cena je jen otázkou poptávky - realita je, že Cayenne je starší a po silnici jezdí hůř, takže reálný rozdíl v cenách (= po slevě) není tak velký, byť má i Cayenne své kvality.
Avatar - white label
3. 9. 2016 14:37
Re: debata?
Porsche nemá důvod dělat cenově dostupnější modely a rozdíl velikosti Cayenne/Macan malý není. Stačí je vidět naživo vedle sebe.
Avatar - Zappa
3. 9. 2016 10:22
debata?
Mam dojem, ze tu kazdy pisete o inom - Maxi popisuje svoje sklamanie, ze cakal lacnejsie, dostupnejsie mensie SUV od Porsche a vy mu vysvetlujete, ze aky je Macan uspesny?
:-)
Avatar - white label
2. 9. 2016 22:36
Re: blba politika....
Porsche to s Macanem vymyslelo tak "zle", že je to jeho nejprodávanější model, který dodnes nepotřebuje žádné akční pakety apod.
Rozdíl ve velikosti (včetně výšky) je zřejmý na první pohled, proti SUV Cayenne je Macan spíš (menší) crossover. O ceně logicky rozhoduje i zájem trhu a ten je u Macanu stále mimořádný. Cayenne je větší/praktičtější, Macan menší, stylovější/sportovnější (na poměry SUV/Crossover).
2. 9. 2016 16:01
Re: blba politika....