Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche snížilo odhad ztráty, tržby předbíhají prodeje

Dan Vořechovský
Diskuze (1)
Automobilka Porsche SE zlepšuje v průběhu aktuálního fiskálního roku své hospodaření, takže nyní odhaduje, že její ztráta za celý rok bude nižší než jedna miliarda eur.

Německé automobilka Porsche Automobil Holding SE v pátek uvedla, že pro letošní rok očekává nižší hospodářskou ztrátu. Zatímco původně automobilka očekávala nepříliš konkrétně ztrátu v řádech miliard eur, nyní předpokládá, že ztráta bude nižší než jedna miliarda eur.

Za prvních devět měsíců letošního fiskálního roku (od srpna loňského kalendářního roku do konce letošního dubna) vytvořilo Porsche ztrátu 0,7 miliardy eur. Ve stejném období předchozího fiskálního roku bylo Porsche v zisku 4,2 mliardy eur. Výsledek však byl silně ovlivněn pozitivními finančními operacemi. Dluh Porsche ke konci dubna činil 6 miliard eur. Ke snížení pomohla finanční injekce koncernu Volkswagen ve výši 3,9 miliard eur.

Porsche SE nadále počítá s tím, že bude vykazovat dvoucifernou rentabilitu tržeb. V uvedených devíti měsících prodalo Porsche 53 605 vozů, což bylo meziročně méně o 30 vozů. Tržby však vzrostly o 11,8 procent na 5,2 miliardy eur.

Německý výrobce luxusních vozů rovněž zdůraznil svůj plán na zvýšení kapitálu v první polovině příštího roku. Jde o klíčový krok při fúzi společností Porsche SE a Volkswagen.

Dan Vořechovský
Diskuze (1)