Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrické Porsche Taycan odhaluje své schopnosti. Budou impozantní!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Porsche Taycan, které se stane prvním sériovým elektromobilem své značky, bude disponovat skutečně nadprůměrnými dynamickými schopnostmi. Ty přitom nemají být k dispozici na úkor dojezdu na jedno nabití.

Porsche Taycan, vycházející z konceptu Mission E, má zamířit do výroby i na trh během příštího roku, ale automobilka již nyní začíná odhalovat jeho techniku a jízdní výkony.

Dva synchronní elektromotory s permanentním magnetem budou podle tiskových materiálů značky Porsche poskytovat celkový nejvyšší výkon více než 440 kW (600 k). Sportovní elektromobil má díky tomu akcelerovat z 0 na 100 km/h za výrazně méně než 3,5 sekundy a z 0 na 200 km/h za necelých dvanáct sekund.

Podle Porsche je však ještě pozoruhodnější v kategorii elektromobilů dosud nevídaný trvalý výkon. Bez ztráty výkonu má být totiž možné absolvovat několik akcelerací v řadě. Maximální dojezd přesahuje 500 kilometrů podle metodiky EU.

Automobil s pohonem všech kol má disponovat elektrickou soustavou s napětím 800 V a bude připraven pro nabíjení v síti rychlonabíjecích stanic. V tomto případě bude možné během čtyř minut doplnit dostatek energie pro ujetí dalších 100 kilometrů (dle metodiky EU).

Porsche investuje do roku 2022 více než šest miliard eur do elektrické mobility. Společnost tak zdvojnásobila původně plánované výdaje.

Z dodatečných tří miliard eur bude přibližně 500 milionů eur vynaloženo na vývoj variant a derivátů modelu Taycan, jedna miliarda eur na elektrifikaci a hybridizaci stávající produktové palety, několik stovek milionů eur do rozšiřování výrobních závodů a 700 milionů eur je vyhrazeno na nové technologie, nabíjecí infrastrukturu a chytrou mobilitu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Avatar - kari.laz
2. 8. 2018 12:04
Re: děsná doba
A co je na hybridu "lepší automobilové období" Ať dělají řidičská auta a spousta lidí si oddechne. A ne baterkový bazmeky.
Avatar - Hammunasakra
2. 8. 2018 09:21
Re: Porsche
O tom žádná [odkaz] :yes:
Avatar - 3_diamanty
1. 8. 2018 18:37
Re: děsná doba
90 roky.. to bola doba... panecku... dodnes podla mna naj roky :-)

ale inak hybridne technologie mi pridu zaujimave a tesim sa na nasledujucu hybridnu eru... po akychsi jalovych poslednych 15 rokoch nahanania sa za papiermi a klamanim zakaznikov aj sameho seba by konecne uz mohlo opat prist lepsie automobilove obdobie.. teda dekada ktora by kusok opat pripominala realitu a naplnala realne poziadavky a nie nejake scifi ovladane spoza stola ;-)
Avatar - kari.laz
1. 8. 2018 12:07
děsná doba
Místo "burácejícího" plochého šestiválce to bude bzučet jak trolejbus. Je zřejmé, že nejlepší doba automobilismu už byla. Teď už to bude jen horší ;-\ :-(
1. 8. 2018 11:56
Re: Porsche
Za poriadne prachy!