Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Sourozenec Taycanu je na cestě. Kdy Porsche Mission E Cross Turismo dorazí?

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Jednou z letošních ženevských novinek byl projekt Mission E Cross Turismo, elektromobil, který se chlubí terénním ambicemi. Už víme, kdy zamíří na trh.

Už nějaký čas se připravujeme na premiéru elektrického Porsche Taycan, které bude vycházet ze studie Mission E. Nedávno jsme navštívili továrnu, jež se právě pro tento model reorganizuje a výrazně rozšíří. Tím ale elektrická snaha stuttgartské automobilky zdaleka nekončí. Do sériové produkce zamíří i sourozenec Mission E Cross Turismo.

Elektrický vůz s terénními ambicemi jsme si prvně prohlédli letos na ženevském výstavišti. Není žádným překvapením, že řadu komponent sdílí se svým starším sourozencem a mnozí už jej pasují do role velkého rivala Tesly Modelu X.

Elon Musk vša ještě nějaký čas může zůstat v klidu. Z dodavatelské komunity Porsche totiž dorazila informace, že sériové produkce se dočkáme až v závěru roku 2021. Alespoň takovou informaci přinesl Automobile Magazine.

Zástupci stejného zdroje už se dokonce svezli testovacím prototypem, o zážitku ale pochopitelně zatím musí mlčet. Auto sice dostane prvky crossoveru, za plnohodnotné SUV jej však považovat nelze. Výška odpovídá Panameře, o pár centimetrů pak vzroste šířka.

Není vyloučeno, že se v průběhu příštích tří let budou ještě proporce vozu měnit, těžko ale očekávat, že půjde o nějaké drastické zásahy. A produkční jméno? I to zatím zůstává tajemstvím. Nepředpokládáme ale, že by Porsche zůstalo u prostého Taycan Cross Turismo.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)