Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prezident Volvo Trucks si zahrál na kaskadéra (Video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Claes Nilsson je prezidentem společnosti Volvo Trucks a v rámci propagace vozidel své značky nemá problém postavit se na kabinu vozidla zavěšeného ve více než 20metrové výšce.

Společnost Volvo Trucks neváhá při prezentaci schopností svých vozidel používat netradiční postupy, což dokázala již před premiérou nové generace modelové řady FH, když nechala v loňském roce spojit dva jedoucí kamiony spojit lanem a vyslala na ně provazochodkyni Faith Dickey.

Letos si roli kaskadéra vyzkoušel samotný prezident společnosti Volvo Trucks Claes Nilsson, který strávil téměř dvě hodiny tím, že stál na předním panelu Volva FMX, zavěšeného více než 20 metrů nad vodou v göteborgském přístavu. Důvodem bylo natáčení krátkého reklamního snímku.

Claes Nilsson se po natáčení přiznal, že se mu svíral žaludek a že se několikrát ptal sám sebe, do čeho se to zase nechal přemluvit, protože rozhodně není horolezcem a ani nemá rád výšky. Záběry se navíc točily opakovaně, což prodlužovalo dobu strávenou na laně. Navíc bylo poměrně chladno, kolem osmi stupňů nad nulou a vítr foukal rychlostí okolo deseti metrů za sekundu.

Krátký reklamní spot pojmenovaný The Hook má ukázat, že přední tažný hák Volva FMX je dimenzován na mnohem větší zatížení, než jakému je za běžných okolností vystavován. Právě proto bylo 15tunové vozidlo zavěšeno pod jeřáb a zvednuto do dvacetimetrové výšky. Režii celého snímku měl na starosti Filip Nilsson ze studia Folke Film, který si sám vyzkoušel, jaké to je stát na místě Claese Nilssona.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - PTS
5. 9. 2013 11:00
Dobrá práce
Povedená reklama. Stručná, originální, kvalitně natočená a bez zbytečného vnucování :yes:
Avatar - 3_diamanty
5. 9. 2013 09:22
este ze bol isteny
uz som chcel napisat ze BOZP 0 bodov ;-) ale nastastie tomu tak nie je :yes: