Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Příští Nissan Titan dostane Cummins V8 turbodiesel (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Nissan oficiálně oznámil, že v nové generaci svého velkého pick-upu Titan bude nabízet pětilitrový vznětový osmiválec značky Cummins.

Největší pick-up v nabídce Nissanu je určen pro severoamerický trh. První generace Titanu je v prodeji od modelového roku 2004 dodnes a zákazníci mají možnost volby mezi dvou- a čtyřdveřovou kabinou.

V případě pohonných jednotek je u současného Titanu k dispozici pouze zážehový osmiválec VK56DE, který z objemu 5,6 litru poskytuje výkon 236 kW a točivý moment 522 N.m. Poháněna mohou být jen zadní nebo všechna čtyři kola prostřednictvím pětistupňové automatické převodovky.

Nová generace Titanu má těsně před premiérou a neoficiální fotografie maskovaných prototypů odhalují agresivnější design ve srovnání s končícím provedením. Samotná automobilka nyní na své průmyslové přehlídce Nissan 360 potvrdila, že novinka bude k dispozici s turbodieselem Cummins.

Pod kapotu nového Titanu zamíří pětilitrový přeplňovaný vznětový osmiválec do V, který má disponovat výkonem přes 221 kW a točivým momentem okolo 750 N.m. Vedle nové pohonné jednotky má druhá generace Titanu nabídnout i nové konfigurace kabiny a různé velikosti ložné plochy.

Turbodiesely pro nový pick-up budou vyráběny v podniku společnosti Cummins v Columbusu ve státě Indiana, zatímco montáž vozů má probíhat v závodě Nissanu v Cantonu ve státě Mississippi.

Nissan u druhé generace svého velkého pick-upu s osmiválcovým turbodieselem očekává příliv nových zákazníků a větší konkurenceschopnost proti pick-upům značek Ford, Ram, GMC a Toyota.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)