Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prodrive připravuje Renault Mégane RX pro rallycrossové okruhy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Francouzský hatchback je základem pro nový rallycrossový speciál, který připravuje společnost Prodrive pro nový tým GCK, za jehož vznikem stojí francouzský závodník Guerlain Chicherit.

Světový šampionát v rallycrossu je stále populárnější a vedle automobilek přitahuje i slavné sportovce, kteří si tyto závody skutečně užívají. Patří mezi ně i vítěz FIA Cross Country Rally World Cup, účastník Rallye Dakar a kaskadér Guerlain Chicherit, který se po sezónách 2015 a 2016 rozhodl vybudovat vlastní tým GCK.

Guerlain Chicherit přitom nehodlá pro svou novou stáj využít některý z osvědčených rallycrossových speciálů značek Citroën, Peugeot, Ford, Audi či Volkswagen, ale bude startovat s vozem, který pro jeho tým vyvíjí společnost Prodrive.

Základem vozu týmu GCK je aktuální pětidveřový hatchback Renault Mégane a podobu rallycrossového speciálu prozatím odhalují pouze vizualizace.

Renault Mégane RX se od sériového vozu odliší na první pohled díky řádně rozšířené karoserii s řadou aerodynamických prvků a povrchovými panely z kompozitních materiálů. K pohonu všech kol má využívat blíže nespecifikovaný přeplňovaný čtyřválec o objemu 2,0 litru, jehož výkon se má pohybovat okolo 441 kW (600 k).

Premiéra skutečného vozu je totiž naplánována až na 1. září letošního roku do francouzského Lohéac, kde se v té době uskuteční deváté kolo závodů FIA World RX. Ve zbývajících podnicích letošní sezóny pak chce Chicherit svůj nový vůz otestovat a do boje s konkurencí se hodlá pustit až v příštím roce.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - MANDALORIAN 66
9. 2. 2017 17:17
renault
Super sice je škoda to auto na rallyycroos:-)
Avatar - praděda7
9. 2. 2017 16:04
Rallycross?
Kua, není takového krasavce škoda zassrrat od blata.... ;-)
Avatar - KANKUNEN
9. 2. 2017 15:01
Jak na sviňu, jsou podniky
hrozně daleko. Na západě Německa a na jihu Rakouska