Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Průměrná cena inzerovaných ojetin v září klesla na 187.700 Kč

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Průměrná cena nabízených ojetých vozů na českém trhu se v září proti srpnu snížila o téměř tisíc korun na 187.731 Kč. Počet inzerovaných vozů se přitom zvýšil o 5000 na 78.000 aut. Vyplývá to z analýzy skupiny AAA Auto, kterou má ČTK k dispozici.

V letních měsících ceny nabízených ojetin obvykle klesají, aby se na konci roku vrátily k mírnému růstu. Na začátku léta ceny klesly v průměru o 6500 korun. "Na přelomu léta a podzimu se začíná trh ojetých automobilů opět hýbat. Jak můžeme vidět z výsledků našeho kontinuálního měsíčního sledování trhu, ceny ojetých vozů se v průběhu září opět pozvolna snižují, neboť začíná druhá hlavní sezona obchodu s ojetinami, kdy se lidé před blížícím se zimním obdobím snaží automobily opět prodávat," uvedla k tomu generální ředitelka AAA Auto Karolína Topolová.

Průměrný počet najetých kilometrů u nabízených vozů se proti srpnu zvýšil o 2500 km na 156.979 kilometrů. Hodnota průměrného stáří ojetin v nabídce je pak stejná jako v předchozím měsíci, tedy 9,4 roku. Téměř třetina všech ojetin byla k dispozici v Praze (23.913), nejméně v kraji Karlovarském (1633).

Mezi nejprodávanějšími ojetinami tradičně dominovala tuzemská Škoda s modely Octavia a Fabia, následovaná VW a Fordem. Šestou příčku si potřetí za sebou drží Škoda Superb v těsném závěsu za Fordem Mondeo.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
4. 11. 2016 13:33
ojete auto
jak rika Penal no, za 187.700 bych si auto koupit nemohl dovolit, zas ale plecku za 50 nema cenu kupovat, to je akorad pokladnicka, taky je lepsi si nasetrit nez brat si uver, jinak v bazaru se da vybrat dobre auto a kdyz to neni nejaky podezrely bazar za mestem kde maji vsechna auta na komisi a smrdi to tam podvodem tak si myslim ze cajk :-) :-)
5. 10. 2016 23:04
cena
To je jak s průměrnou mzdou =), běžnej člověk si vybere skvělej model i dost pod průměrem