Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První statické dojmy: Ferrari LaFerrari aneb Maranello zanevřelo na vymýšlení jmen

David Bureš
Diskuze (8)
Tvary nového maranellského hypersportu nenavrhl Pininfarina, jak by se možná dalo čekat. Jejich autory jsou designéři samotné automobilky.

Mezi největší hvězdy letošního ročníku ženevského autosalonu patří tři hypersporty – McLaren P1, Lamborghini Veneno a Ferrari LeFerrari. O diváky nemá nouzi ani jeden z nich, nejvíce jich ale s přehledem je na stánku maranellské automobilky.

LaFerrari je někdy v takovém obklopení lidí, že přes jejich dav je vidět jen část karoserie. Prohlédnout si vůz v celé jeho kráse je tak leckdy složité a chce to trochu štěstí.

Již na první pohled automobil evokuje ostatní modely značky. Protažené hlavní světlomety nejvíce připomínají 458 Italia, duch osmiválcového modelu najdeme i na boku karoserie. Patrný je i vliv předchůdce – Ferrari Enzo, záď s kulatými koncovými svítilnami zase evokuje P4/5.

Tvary karoserie výrazně ovlivnila snaha o co nejlepší aerodynamiku jako u McLarenu P1 a Lamborghini Veneno. Autorem linií LaFerrari je designérské centrum Ferrari v čele s Flaviem Manzonim.

Do kabiny se nasedá dveřmi otevíranými k nebi tak jako u Enza. Interiér je minimalistický, hranatý volant připomíná volant z monopostu Formule 1. Volant nese všechny důležité ovládací prvky jako u 458 Italia, FF nebo F12berlinetta.

Na dolní části věnce volantu se stkví nápis Fernando Alonso. Španělský pilot stáje Ferrari se podílel na vývoji automobilu, přesto tento nápis může znamenat i fakt, že majitelem vystaveného exempláře je právě tento Španěl. Felippe Massa totiž na vývoji také spolupracoval, jeho jméno však v kabině LaFerrari vidět není.

Ferrari LaFerrari je opravdu krásným automobilem, také jeho technika je supermoderní, největším jeho minusem je tak jeho podivný název. Působí to jako kdyby automobilka dala všechny své síly na jeho vývoj a na vymýšlení jména už rezignovala. Na druhou stranu, přešlapu se dopustilo i Lamborghini. Vždyť malý překlep stačí k tomu, aby z Venena bylo Vemeno. I když mimo Česko by to asi stejně nikomu vtipné nepřišlo...

Video se připravuje ...

David Bureš
Diskuze (8)
Avatar - Jaros71
8. 3. 2013 16:06
BOMBA..!!
La bomba...parádní kára made in Italy.
Prostě Ferrari.. :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
Avatar - beibej
7. 3. 2013 20:44
Re: nazov...
Supersport je třeba F50 nebo Enzo a LaFerrai. FF a F12 je spíš supergrandtursimo.
7. 3. 2013 19:48
LaFerrari
Přestanete už konečně psát o novém LaFerrari jako Ferrari LaFerrari? Myslím že L.dM to řekl jasně....je to LaFerrari...výstižné..prostě Ferrari...
Avatar - Johny.Rico
7. 3. 2013 19:34
Re: nazov...
Pak jedině Ultrasport nebo Spacesport ;-)
7. 3. 2013 18:57
Re: nazov...
Gigasport už zkrachoval. Hypersport se mi líbí, když má něco tisíc koní už je to mimo všechna měřítka...