Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První statické dojmy: Volkswagen Golf Variant nabízí objem zavazadelníku 605 litrů

David Bureš
Diskuze (23)
Nová generace nejprodávanějšího auta v Evropě dorazila do ženevského Palexpa v novém karosářském provedení.

Jednou z premiér na ženevském stánku automobilky Volkswagen je i praktičtější varianta sedmé generace Golfu. Ta jako již tradičně nese přívlastek Variant.

Proti předchozí generaci působí Golf Variant dynamičtěji, k čemuž výrazně přispívají ostřejší linky známější už z hatchbacku. Na zádi najdeme výrazný rozdíl proti minulé generaci, koncové světlomety totiž procházejí až do víka zavazadelníku, což je mnohem elegantnější řešení než u předchůdce. Tvarem zádě nový Golf Variant připomíná větší Passat Variant.

Kombi proti hatchbacku narostlo o 307 milimetrů, na délku tak měří 4.562 mm. Rozvor náprav činí 2.637 mm, stejně jako v případě hatchbacku.

Čistý design a přehledná grafika všech popisů byly typickými prvky už pro předchozí generaci. V té nové se opět kousek posunuly dál.

Na zadních sedadlech je stejně místa jako v hatchbacku, výška nad sedadlem činí 98 centimetrů. Sedáky přitom mají správný sklon i výšku nad podlahou, takže o oporu stehen je postaráno. Cestující tak vzadu trpět nebudou.

Nový Golf Variant disponuje zavazadlovým prostorem 605 litrů (do výšky horní hrany opěradel zadních sedadel), což je rovných 100 litrů více než u předchozí generace. Zavazadelník je dlouhý 100 centimetrů a široký 99 centimetrů mezi podběhy.

Zavazadelník je tak jen o pět litrů menší než v technicky spřízněné Škodě Octavia Combi. Nakládací hrana je ve výšce 63 centimetrů, což je o tři centimetry výše než v případě Octavie Combi.

Kryt zavazadlového je u Golfu Variant tvořen roletou s dvoustupňovým svinovacím mechanismem. Konec rolety stačí zmáčknout, poté se svine. Sedačky se sklápějí zatažením páky na boku zavazadelníku. Výšku podlahy zavazadlového prostoru lze nastavit, případně panel podlahy aretovat v různých polohách.

David Bureš
Diskuze (23)
7. 3. 2013 19:36
Re: R verze
:-) Za málo. Kdybych nebyl líný, tak jsem se na to podíval a napsal ti to i s otáčkami. ;-)
Avatar - iudex
7. 3. 2013 12:47
Re: Ako Golf kombi zmazal manko 10 cm dĺžky oproti Octavii k
Cooking numbers, as usual. ;-)
Avatar - peV
7. 3. 2013 09:08
Re: R verze
Chtěl jsem tím říct, ze stejně jako větší výkon se hodi i větší tocivý moment (ne ze je stejny pro obe motorizace). Ale stejně dík za přesné info :-)
7. 3. 2013 08:28
Re: R verze
90 má 200 Nm, 103 má 250 Nm v o něco užším spektru.
Avatar - kaa
6. 3. 2013 12:49
Re: Jen pro orientaci
Omlouvám se , máte pravdu.