Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

PSA hledá partnery pro svůj návrat do USA. Bude potřebovat miliardy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Skupina PSA již dříve potvrdila svůj návrat na severoamerickou půdu a nyní Larry Dominique, generální ředitel společnosti PSA North America, velmi lehce poodhalil její plány pro blízkou budoucnost.

Generální ředitel skupiny PSA Carlos Tavares již na jaře loňského roku potvrdil její návrat na severoamerický trh a zároveň tehdy naznačil, jak bude tento návrat probíhat.

Vedení skupiny PSA, si je vědomo, že návrat do USA nebude vůbec snadný. Peugeot na americkém trhu chybí od roku 1991, Citroën dokonce od roku 1974. Právě z toho důvodu se automobilka chce do USA vracet postupně v několika krocích. Návrat do Ameriky má být rozložen do následujících 10 let.

Larry Dominique, generální ředitel nedávno založené společnosti PSA North America, podle magazínu WardsAuto nyní uvedl, že budování nové prodejní sítě by stálo miliardy dolarů a společnost i proto hledá progresivním, inovativní a digitálně smýšlející partnery.

Bližší informace k návratu francouzských značek na severoamerickou půdu samozřejmě Larry Dominique odmítl poskytnout.

Skutečného spuštění prodeje vozů z produkce skupiny PSA na severoamerickém trhu se tedy zdejší zákazníci dočkají s největší pravděpodobností skutečně až ve druhé polovině příštího desetiletí.

V současnosti je skupina PSA ve Spojených státech přítomna prostřednictvím služby sdílení vozů Free2Move a to jen v Los Angeles, i když v plánu je pro blízkou budoucnost její rozšíření i do dalších velkých měst.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Avatar - pallas
24. 8. 2017 01:40
Re: good luck
nechaj to na nich.
Avatar - pallas
15. 8. 2017 16:32
Re: Expanzia
no a prečo by neocenili? Pozri s akými motormi predáva Chevrolet svoje modely Spark, Sonic a Cruze.
5. 8. 2017 13:50
Re: Expanzia
Neblázni mají přece ještě "skvělé" 3 hrnky 1.2 Puretech, ty určitě amíci ocení >:D >:D >:D :yes:
Avatar - del42sa
5. 8. 2017 13:42
good luck
tak nezbývá než popřát "good luck" . Se svojí motorovou nabídkou končící na benzínové 1,6l a odporem USA vůči nafťákům moc velké šance nemají....Pokud se tedy nějak nedohodnou s GM na používání 3,6l V6, kterou používá Holden a Buick. Platformu z Insignie už mají.

jenže to není všechno , potřebují servisní síť , atd. Teď budou navíc vycintaní po koupi Opelu, takže bych ty smělé plány být něma raději strčil zpátky do šuplíku, tak alespoň na dalších 5 let, až se ukáže zda vůbec zvládají ukočírovat Opel. ;-)
4. 8. 2017 17:23
Expanzia
Budu potrebovat najma vacsie modely a nove benzinaky, s jednou osamotenou 1.6kou ameriku nedobiju.