Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dokonáno! Koncern PSA dokončil převzetí Opelu

redakce AUTO.CZ
Diskuze (10)
Francouzská automobilová skupina PSA Group dokončila převzetí ztrátové evropské divize Opel americké automobilové skupiny General Motors, když jmenovala nové vedení, které jí má vyvést z červených čísel, napsala agentura AP.

Společnost oznámila, že nové vedení předloží plán do 100 dnů. Předpokládá, že Opel se do ziskovosti vrátí do roku 2020.

Skupina PSA, která vyrábí vozy Peugeot, DS a Citroën, předpokládá, že díky akvizici ušetří až 1,7 miliardy eur ročně, zejména na nákupech, výzkumu a vývoji. Například příští model vozu Opel Corsa bude vyráběn na stejné platformě jako automobily Peugeot 208 a Citroën C3.

Ve vedení Opelu nyní zasedne Remi Girardon jako viceprezident pro výrobu a Philippe de Rovira stane v čele finančního odboru.

Šéf PSA Carlos Tavares zdůraznil, že "Opel zůstane německý a Vauxhall britský". Obě značky, které náležely k evropské sekci GM, skupina PSA letos koupila za 2,2 miliardy eur a na žebříčku evropských automobilek se tím dostala na druhé místo za německý Volkswagen.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (10)
Avatar - pallas
4. 8. 2017 04:00
Re: Druhí v čom?
podla poctu vyrobenych automobilov.
Avatar - pallas
4. 8. 2017 03:57
Re: Sbohem a šáteček
kopcit od Hyundaia sa da? Kopci sa od originalu, nie od kopirovaca.
Avatar - pallas
4. 8. 2017 03:56
Re: Opel zůstane německý a Vauxhall britský
Vyrobny riaditel, Predtym riadil celu fabriku v Trnave. Co je na tom zvlastne?
3. 8. 2017 06:18
Druhí v čom?
"skupina PSA letos koupila za 2,2 miliardy eur a na žebříčku evropských automobilek se tím dostala na druhé místo za německý Volkswagen." - druhé miesto podľa akých kritérií?
2. 8. 2017 11:28
Re: Opel zůstane německý a Vauxhall britský
Presne, jeste si sebou prinese nekolik francouzskych lokaju a zasednou spolecne u stolu a predstavi svuj plan. Okamzite ukoncit produkci nemeckych motoru, prestavet Astru na podvozku 308 a Insignii na 508
[odkaz]
Pokud ale ten plan bude, ze PSA bude delat mala auta, dodavky, MPV, mala SUV a Opel nizsi a stredni tridu a velka SUV, tak budiz.
Mimochodem ten Remi je byvaly reditel PSA v Trnave. Ridil tam vyrobu, ted ma ridit celou Automobilku. No nevim.