Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

PSA nabídne nový pick-up a plug-in hybridy. A představuje nové logo...

David Bureš
Diskuze (6)
Nabídka francouzského koncernu PSA bude čítat 26 osobních aut a 8 užitkových vozidel. Jejich součástí budou elektromobily, plug-in hybridy i pick-up.

Francouzský koncern PSA v minulých letech musel kvůli finančním trablům sáhnout k restrukturalizaci. Ta se zřejmě povedla, protože se PSA loni vrátilo k zisku. Nastává tak čas více myslet na budoucnost, a tak automobilka představuje plán pro následujících pět let.

Plán Push to Pass (Tlak na změnu) navazuje na dosavadní plán Back to Race (Zpátky v závodě). Zatímco dosud automobilka musela myslet hlavně na zvýšení své efektivity, nyní se může více zaměřit na růst. PSA doufá, že v následujících letech využije veškerý svůj potenciál a účinně zareaguje na změny zákaznických preferencí.

I nadále však bude důležitá udržitelnost výroby. PSA doufá v rostoucí zisk ve všech oblastech, ve kterých podniká. Mezi lety 2016 až 2018 chce automobilka dosáhnout průměrné provozní marže o hodnotě 4 %, v roce 2021 má činit 6 %. Spolu s tím se do roku 2018 mají zvýšit příjmy o 10 % a do roku 2021 o dalších 15 %.

Hlavní součástí plánů jsou pak nové modely. PSA i nadále počítá s tím, že bude v následujících letech prodávat jen 26 osobních aut a osm užitkových vozů. Ještě v roce 2014 přitom automobilka nabízela 45 aut.

PSA chce novinky odhalovat postupně. Každá ze tří značek koncernu (Peugeot, Citroën, DS) má za úkol každý rok představit jedno auto pro každý obchodní region. Nabídku nově obohatí pick-up se zatížením do jedné tuny. Dosud PSA nabízelo jen třeba Peugeot Hoggar, malý pick-up na základech 207 určený pro Jižní Ameriku.

Zatím není jasné, s kým jej PSA vyvine. Nabízí se spolupráce s Toyotou, nebo Fiatem. S oběma značkami už PSA spolupracuje, v prvním případě v oblasti miniaut (kolínská továrna TPCA), v druhém případě v oblasti velkých dodávek (Fiat Ducato/Peugeot Boxer/Citroën Jumper).

PSA vsadí také na ekologický pohon. Součástí jeho modelové palety se stane hned sedm hybridů a čtyři elektrovozy. Automobilka počítá také s digitalizací a nabídnutím autonomního řízení.

Vedle nových automobilů PSA myslí také na své zákazníky. Vylepšit chce poprodejní služby, více se bude starat také o ojeté vozy.

Spolu s představením budoucích plánů koncern mění také svoje jméno. Zatímco dosud se jmenoval PSA Peugeot Citroën, nově se bude jednat o Skupinu PSA (Groupe PSA). Nová identita reaguje na rozšíření portfolia o novou značku DS. Přejmenování znamená i nové logo v sytě modré barvě, které navrhli designéři Peugeotu.

David Bureš
Diskuze (6)
6. 4. 2016 21:12
Re: s Fiatem asi ne ........ pickup
Závěr s Toyotou zní logicky, mohli by využít jak pickup, tak třeba i techniku SUV - RAV4 ;-)
Avatar - WinDiesel
6. 4. 2016 19:27
s Fiatem asi ne ........ pickup
Jestli mne paměť neklame tak sám Fiat (Fullback) to dělá s Mitsubishi, je to převlečené L200. Psali o tom mimo jiné tady na Auto.cz, pan Pavlůsek 10.11.2015. takže pane redaktore tady asi ne, leda že by byla trojčata, na druhou stranu Toyota se přímo nabízí, byl by to 3. společný projekt a tentokrát by byla základem echtovní prověřená Toyota Hilux..
Avatar - euro89
6. 4. 2016 17:31
Nové logo
Strašná móda tohle zjednodušování všeho možnýho. Osobně mám rád loga originální, zajímavá a hlavně pokud možno tradiční (tzn. minimálně nebo vůbec se odlišující od založení firmy), ale v posledních letech je napříč všemi branžemi v módě loga firem zjednodušovat a tím je dělat nudná, nenápadná a snadno zapomenutelná. :-!
Avatar - 3_diamanty
6. 4. 2016 14:37
Re: 308R
na jesen bude nova C3 .... tam uz myslim je to na beton :yes: ale kedy bude nova C4 to zatial neviem
6. 4. 2016 12:41
Re: 308R
Snad uz brzy prijdou nove C3 a C4..na ne se tesim.A na Cactus s otackomerem:-)A jeste na to,ze si rozmysli vstup do USA..