Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

PSA přichází s novou strategií. Do roku 2025 uvede 40 elektrifikovaných aut

Stanislav Kolman
Diskuze (5)
Automobilky Peugeot, Citroën, DS a Opel se společně připravují na masivní produkci elektrifikovaných aut. Nová strategie má zajistit, aby jim konkurence neodskočila.

Není žádným tajemstvím, že se skupina PSA do elektrifikace svého portfolia zrovna dvakrát nežene. Jenže konkurence nespí a francouzský koncern ví, že by mu mohl snadno ujet vlak.

Vzpomeňme Volskwagen, který intenzivně pracuje na elektrické rodině I.D., ale třeba i alianci Renaultu, Nissanu a Mitsubishi, jež produkuje dvě v Evropě nejprodávanější elektroauta: Renault Zoe a Nissan Leaf.

Jak tedy hodlají značky Peugeot, Citroën, DS a Opel držet krok se svými oponenty? Pomoci má zcela nová strategie pro elektrická vozidla, kterou PSA odhaluje v oficiálním prohlášení. Pod taktovkou skupiny prý do roku 2025 vznikne hned 40 elektrifikovaných modelů, přičemž většina z nich bude sdílet stejné mild-hybridní, plug-in hybridní i čistě hybridní technologie.

Generální ředitel skupiny Carlos Tavares přitom ještě na loňském autosalonu ve Frankfurtu jasně uvedl, že se PSA do tvorby elektrifikovaných aut nehrne. „Máme-li v Evropě ministry, kteří chtějí zakázat spalovací motory, musíme se přizpůsobit a budeme se muset změnit. Ale pokud elektrifikace není do budoucna zisková, máme všichni problém,“ uvedl na frankfurtském výstavišti.

Stanislav Kolman
Diskuze (5)
8. 4. 2018 11:47
Re: Hmm...
Správně! ;-)
Avatar - speedfred
8. 4. 2018 11:46
Re: Hmm...
ok v PSA si píšu : Areseho ani nebudeme oslovovať >:D
Avatar - WinDiesel
8. 4. 2018 11:28
Re: Hmm...
Musíš číst pozorněji. Mluvilo se o elektrifikaci, což znamená doplnění spalovacích motorů podpůrnými elektrickými systémy ke snížení CO2.
Mercedes s plug in a s dieselem 2,0 takto již dosahuje 50 g, přičemž EU sní o 95 gramech v roce 2020.
Ovšem stihnout se to do roku 2020 nedá.
:no:
8. 4. 2018 08:39
Hmm...
PSA hodlá chrlit statisíce elektromobilů, VW group také... Jenom jestli ti pánové vědí, kdo si ti drahé a těžké elektrovehikly s malým dojezdem bude kupovat! >:-[] >:-[] >:-[] Se mnou ať určitě nepočítají!!! 8-s
Avatar - JohnST
7. 4. 2018 23:20
Elektricke auticka
Z tej elektrifikacie uz mnohym zadrbava. >:-[]