Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Qoros expanduje do celé Evropy do roku 2016

David Bureš
Diskuze (85)
Spolu s expanzí na další evropské trhy chce Qoros také rozšířit nabídku svých automobilů.

Čínsko-izraelská automobilka Qoros aktuálně prodává své automobily pouze na jediném evropském trhu – na Slovensku. V následujících dvou letech to ale chce tato značka změnit.

Cílem Qorosu je expandovat do roku 2016 do celé Evropy. Po Slovensku své automobily nabídne i v dalších státech východní Evropy, později má následovat expanze do severní Evropy a pak i do ostatních států na starém kontinentu.

Qoros považuje podle slov svého prodejního šéfa Stefana Villantiho evropský trh za důležitou součást své budoucnosti. Na starém kontinentu chce prodávat více než desetinu své produkce. Může se to zdát málo, třeba čínský trh je ale ve srovnání s Evropou větší, v nejlidnatější zemi světa navíc Qoros má větší šanci uspět.

Na slovenském trhu, kde Qoros testuje své obchodní praktiky pro Evropu, se zatím prodává jediný model – kompaktní 3 Sedan. Ten během prvních tří měsíců letošního roku má na svém kontě jen 10 prodaných exemplářů.

Ještě během letošního roku se nabídka rozšíří o stejně velký hatchback. V delším časovém horizontu chce Qoros nabídnout také crossover a SUV s pohonem všech kol. Celkem je v plánu pět modelů, oním pátým by mohlo být kompaktní kombi představené v loňském roce v podobě konceptu 3 Estate.

Vcelku rychlé a levné rozšíření nabídky Qorosu umožní jeho flexibilní platforma. Díky ní je možné postavit na jednom technickém základu nejen kompaktní model, ale také sedmimístné SUV.

Majitelé Qorosu, izraelská investiční společnost Israel Corporation a čínský výrobce aut Chery Automobile, do vývoje pětice aut zatím investovali 1,89 miliardy eur (bezmála 52 miliard korun). To je podle Villantiho jen zlomek toho, co by do výroby pětičlenné modelové palety investovala zavedená automobilka. O výrobu aut se stará nová továrna v Šanghaji, jejíž výrobní kapacita je 150.000 aut ročně, v případě potřeby však roční produkce může být navýšena až na 300.000 aut.

David Bureš
Diskuze (85)
Avatar - dolfi
14. 6. 2014 16:22
Zbytečná značka...
...po které za pár let ani pes neštěkne! :-)
Avatar - Ji/Ri
10. 6. 2014 14:05
Re: Čestnost, rovnost a solidnost 2
To víš, mladý komunisto, tam kde ty koncis s dechem tak jiní chodí v gumakach. Ale ve straně budeš oblíben, mladý komunisto. 8-s :-!
Avatar - Ji/Ri
9. 6. 2014 22:31
Re: Qoros - Chery = padelky
.... >:D ;-) :yes: to nebyl originál, ale jediný exemplář
Avatar - Emel
9. 6. 2014 20:20
Re: Qoros - Chery = padelky
Už zase Pony?
Avatar - Ji/Ri
9. 6. 2014 15:46
Re: Qoros - Chery = padelky
Zavedeným jako etablovaným...