Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ráj milovníků značky Mitsubishi není v Japonsku, ale u Norimberku

Michal Fokt
Diskuze (3)
Kde v Evropě najdete asi nejvíce automobilů značky Mitsubishi na jednom místě? V garáži jednoho německého servisu.

Nadšení pro značku je skvělá věc, díky ní mohou vzniknout vskutku ojedinělé projekty. Třeba soukromá sbírka vozů daného výrobce. Jednu takovou, která rozhodně stojí za zmínku, objevil Jalopnik v Německu, nedaleko Norimberku a je věnována "třem diamantům". A nejde o to, že by měl dotyčný v garáži tři, možná čtyři Lancery Evo.V zázemí firmy Autohaus Macht, zabývající se servisem značek Subaru, Mitsubishi, Suzuki a Saab se nachází skutečně velkolepá kolekce automobilů Mitsubishi a to zejména těch klasických.

Vlastníci firmy Tilo a Anja Machtovi mají v garáži více než stovku(!) vozů Mitsubishi a to od obyčejných coltů až po vzácné FTO. Většinu z nich sehnal po německých bazarech, ale některé z nich pochází z Nizozemí, Velké Británie, Austrálie nebo amerických vojenských základen. A jedno se k Machtovým dostalo dokonce z továrního muzea Mitsubishi v Japonsku, konkrétně jde o Lancer 1800 Turbo. Najdete zde spoustu coltů, lancerů, galantů, eclipsů, ale jsou tu i auta, o jejichž existenci jste možná neměli ani tušení - jména jako Mitsubishi Sapporo, Starion nebo Celeste, nezná úplně každý. Ve sbírce jsou i opravdové skvosty, kromě již zmíněného FTO nebo lanceru třeba jediný Galant Coupe v Evropě, duo kabrioletů Sapporo (asi 300 v Evropě), Lancer Kombi ze druhé poloviny sedmdesátých let je jediný v Německu.

Za zmínku určitě stojí i Lancer s motorem z Evo III a turbem a sáním z Nissanu GT-R R34, našli byste tu ale také roztomilý minivan Subaru Sambar, "převlečený" za VW Bus. A tak bychom mohli pokračovat. Ale Machtovým zjevně nejde o to udělat si soukromé muzeum specialitek, láska ke značce už trošku zavání obsesí, zdá se, že sbírají prostě všechno, od některých vozů mají i několik exemplářů a třeba Lancer Turbo byste tu našli hned ve dvanácti vyhotoveních. Což o to, nic proti tomu, ale zdá se, že v téhle vášni vítězí kvalita nad kvantitou, řada aut je v poněkud neutěšeném stavu a přežívá v poněkud nedůstojných podmínkách. Méně by v tomto případě možná bylo více...

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - Machy_CZ
21. 10. 2016 20:20
Pěkné
No tak na půl sbírka na půl vrakoviště... Ale STi, Eva, FTO, GTO, Galanty/Legnum jsou pěkné, ale nikde nevidím žádný offroad, Pajero, Pajero Evo, Delica ani jedna...

Subaru Sambar Aka Libero, pecka ;-)
Avatar - Stejsn
21. 10. 2016 15:14
Těžko říct,
jestli se takovému zaprášenému polorozpadlému bordelišti dá říkat sbírka ;-\
Avatar - 3_diamanty
21. 10. 2016 14:27
mitsu
ja som bol prekvapeny kolko terenakov od mitsu vidim hned par km za hranicami v madarsku v oblasti zemplinskych kopcov ... v kazdej obci .. v kazdej dedine...alebo niekde pri lese za obcou vzdy nejaka stara L200 na mna vyskoci .. alebo nejake to starucke pajero... ziadny hilux ani navara ci amarok .. tie som v madarsku nikdy nevidel... ... len vsade same pickupy od mitsu... neraz aj 3-4 kusky par metrov od seba dom pri dome vedla beznych osobakov ( co v madarsku zase znamena samy swift a astra ) ... sranda ;-)