Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Range Rover Evoque 2016: První statické dojmy

Jan Mička
Diskuze (0)
Na ženevském stánku Jaguar Land Roveru nemohl chybět modernizovaný Range Rover Evoque. Designové změny ucelily jeho osobitost.

Premiéra modernizovaného Range Roveru Evoque pro modelový rok 2016 přinesla oznámení cen na českém trhu, právě v Ženevě jsme však vůz mohli poprvé prohlédnout osobně. Již v roce 2011, kdy se nejmenší zástupce britské značky objevil poprvé, jsme mu nemohli upřít pořádnou porci osobitosti, která je nyní dále umocněna.

Jako první by nás pochopitelně měla zajímat implementace nového dvoulitrového turbodieselu řady Ingenium, bílý výstavní kousek však na zádi nesl označení Si4, které značí čtyřválcový turbomotor 2.0/177 kW (jedná se o EcoBoost od Fordu), v rámci statických dojmů jsme si však plně vystačili pouze s pohledem na přední část karoserie.


Právě tam se totiž odehrály ty největší změny – vůz dostal nové diodové adaptivní světlomety, přepracovaný nárazník s výraznějšími otvory pro přívod vzduchu a tvarově jednodušší, byť esteticky takřka dokonalou masku chladiče. Čelní partie nám nejvíce připomínají koncept Land Roveru s označením DC100 z roku 2011. A to dost možná také šlo. Pokud se někomu zdálo, že současný Evoque za dobu svého prodeje přišel o trochu svého šarmu, nebo se snad stihnul „okoukat“, můžeme směle potvrdit, že s modelovým rokem 2016 vyráží opět ve skvělé formě.

Jan Mička
Diskuze (0)