Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Range Rover Evoque Convertible se vyrábět nebude

Michal Fokt
Diskuze (6)
Otevřená verze lifestylového SUV Evoque se sériové výroby nedočká. Místo ní se v nabídce objeví otevíratelná panoramatická střecha.

Poté, co Nissan přišel s prvním luxusním kabrioletem na bázi SUV Murano, dalo se předpokládat, že se tímto nápadem inspirují i další značky. A opravdu, netrvalo dlouho a Land Rover světu ukázal studii podobného ražení, jen na bázi kompaktního SUV. Vůz Ranger Rover Evoque Convertible se představil vloni v Ženevě a nevypadal vůbec nereálně.

Ovšem pokud už jste byli natěšení, jak se budete na okolní svět dívat s lehkým nadhledem z paluby otevřeného crossveru, tak mám špatnou zprávu. Land Rover si výrobu Evoque Convertible i přes velmi pozitivní přijetí veřejností rozmyslel a nakonec se rozhodl celý projekt ukončit. Dostaneme však menší bolestné.

Britská automobilka nechce zákazníky úplně připravit o možnost být v těsnějším kontaktu s okolím a připravuje Evoque, vybavený otevíratelnou panoramatickou střechou. Ano, opravdu střechou, tedy nikoli oknem. Mělo by jít o podobný princip, jaký používají malé vozy Fiat 500C nebo Citroën DS3 Cabrio - střecha, v tomto případě ale patrně vyrobená ze skleněných lamel, by měl odkrýt celý interiér a dost možná se také složí v místě okna víka kufru.

Zatím není známo, kdy tato verze přijde, musíme se tedy obrnit trpělivostí. Mimochodem - ví se také, že speciální edice Victoria Beckham byla poslední svého druhu, zákazníci neprojevili příliš velké nadšení z předraženého auta, pojmenované pro britské showbyznysové a módní celebritě.

Michal Fokt
Diskuze (6)
9. 4. 2013 12:52
Re: Velká škoda :-/
tohle auto nikdy polňačku nepozná...
9. 4. 2013 10:15
Re: Velká škoda :-/
Jeep Wrangler je taky cabrio, dokonce mas navyber z 2 strech (hardtop a platena) a 2 druhu dveri (vysoke s celim ramem, a nizke kde vrsek je platenej)
a na nespevnenych cestach a terenu si myslim bude mnohem lepsi nez Evoque

[odkaz]
Avatar - sargis
9. 4. 2013 07:10
Re: Velká škoda :-/
Zdravy rozum este ecistuje, diky, Boze...takyto nezmysel nechapem. Aby sa mi do kabria prasilo z polnej cesty, po tvari ma slahali konare borovic a sr.... vtaky na sedacky >:D Jediny top off-road kabrio bol Wrangler so vzadu zabudovanym gulometom :yes:
Avatar - euro89
8. 4. 2013 21:41
Re: Velká škoda :-/
I kdyby, tak BMW není podle mě tak hezké jako Evoque (vím, design je subjektivní) a zcela jistě není tak dobré mimo asfalt... Každopádně zastávám názor, že dokud existuje na světě Land Rover, neexistuje důvod pro koupi SUV/Off-Roadu jiné značky. :-) Navíc o otevřeném Range Roveru sním od dob, co jsem viděl v jednom časopise Honeckerův landaulet pro lovecké účely. S tím, že sériový Evoque by se stal mnohem dosažitelnějším snem... ;-)
8. 4. 2013 17:08
Re: Velká škoda :-/
Asi si nemyslí, že má dostatečný potenciál. Ale co ty víš, možná se do toho třeba BMW pustí a udělá otevřenou X4/ X6. :-) Pokud uspějí, zbytek bude následovat.

Jinak mimo zpevněné cesty lze vyjet s kde čím. Dokud nechceš jet do terénu, tak je to v pohodě.