Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault DeZir: Elektrokupé s pohonem zadních kol uvidíme v Paříži

Dariusz Szynder
Diskuze (8)
Renault zveřejnil první snímky svého nejnovějšího konceptu, který se předvede na nadcházejícím autosalonu v Paříži. Model Renault DeZir naznačuje, jakým směrem by se měl v budoucnu ubírat design automobilů francouzského výrobce.

Smyslné linie a červená barva konceptu Renault DeZir mají naznačit, že ochrana životního prostředí a láska k automobilům nejsou neslučitelnými pojmy. Tým pod vedením Laurense van den Ackera připravil atraktivní elektromobil, jehož design nepostrádá prvky, které se objeví na budoucích modelech značky Renault.

Pohon dvoudveřového kupé zajišťuje uprostřed montovaný elektromotor nabízející výkon 110 kW a točivý moment 226 Nm. Jako zdroj energie byly použity baterie Li-Ion. Ty je možno nabíjet ve třech režimech – nabíjení přes standardní zásuvku zabere osm hodin, nabíjení 400V třífázovým proudem umožní dosažení 80% jejich kapacity během 20 minut, třetí možností je snadná výměna baterií díky službě Renault Quick Drop, kterou automobilka hodlá zavést v nejbližší době pro své sériové elektromobily.

Díky použití systému rekuperace kinetické energie KERS, známého z vozů formule 1, minimální hmotnosti dosažené díky použití kevlaru a jiných lehkých materiálů, resp. kvůli nízkému koeficientu odporu vzduchu cx= 0,25 bylo možno výrazně prodloužit dojezd. Podle výrobce bude Renault DeZir schopen na jedno nabití ujet až 160 km.

Renault DeZir zrychluje z 0 na 100 km/h za 5 s, maximální rychlost byla stanovena na 180 km/h.

Dariusz Szynder
Diskuze (8)
11. 7. 2010 11:46
Re: r&r
Vtipne >:D No pro nekoho je ta kompaktni stolice prave problem.
Trochu Turbolaxu a jde to jak po masle ;-)
11. 7. 2010 11:42
inspirace
Peugeot stavi konkurenci proti audi tt(az na predni masku je to laskomina) a toto je zase proti R8. Sice je to jen koncept, ktery ma naznacit smer designu, ale taky zvysit prestiz automobilky, ze.. Rozdil je, ze audi to vyrabi seriove :-)
Avatar - Blue Sun
9. 7. 2010 07:28
Re: r&r
S každým dalším příspěvkem mě utvrzuješ, že nemáš vůbec žádný smysl pro humor a nadhled.
Re: r&r
Pořád lepší, než mít stále stejneou s....u po vepříkovi,zelíčku a to vše zalito bavorským pivem!
Avatar - Pekelná Micinka
7. 7. 2010 23:43
Re: r&r
Jo? Hrabal si se ve vlastní? >:-[]