Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Latitude: Facelift a nový motor 1.6 TCe

Diskuze (40)
Zatím neoficiální cestou se odhalil modernizovaný Renault Latitude. Příchod sedanu s vylepšeným designem do Evropy ale zatím není potvrzen.

Projekt Renault Latitude v Evropě příliš úspěšný není. Sedan, který je větší než Laguna, se dnes prodává jen v několika zemích – vedle domácí Francie například v Belgii nebo Španělsku. V loňském roce byl pro malý zájem ukončen jeho prodej v Česku i v sousedním Německu.

Nyní má Renault připravený facelift, jak na prvních obrázcích ukázal španělský web Autoblog.es. Jeho příchod do Evropy ale vůbec není jistý, hlavním odbytištěm pro Latitude jsou totiž trhy v Asii. To kvůli nim Renault vytvořil modernější tvar nárazníku, přidal diody do předních i zadních světel a přidal novou navigaci R-Link.

Nabídku motorů by měl obohatit nový agregát 1.6 TCe o výkonu 132 kW, standardně spojený se šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou. V Evropě dnes Renault nic s podobným výkonem nenabízí, tento motor bychom ale měli vidět nejpozději příští rok v nové Laguně. Výrobní portfolio Latitude dále tvoří benzinový čtyřválec 2,0 l (103 kW) a dva šestiválce: 2,5 l (132 kW) a 3,5 l (176 kW). Ve Francii jsou dostupné jen turbodiesely – 2.0 dCi (110 nebo s automatem 127 kW) a 3.0 V6 dCi (176 kW).

Diskuze (40)
Avatar - aproximus
8. 8. 2013 21:51
Re: Dizajnově to sice není žádná bomba
:yes:
8. 8. 2013 20:00
Re: Samsung
Ved vravim, ze je to francuzske velikasstvo aj keby nebolo co do ust. Zaujimave, ze Nemecko ju nepotrebuje.
Francuzi a briti vsak stale maju mindrak z toho, ze uz nie su kolonialne rise!
8. 8. 2013 17:25
Dizajnově to sice není žádná bomba
,ale oproti provedení před faceliftem (alespoň na fotkách) rozhodně povedený vzhled. :yes:
8. 8. 2013 14:14
Re: Samsung
To nevím jestli byl dobrý příměr. Proč by Francie neměla mít letadlovou loď (tím spíše, že zařazení de Gaulle do služby umožnilo vyřadit dvě starší letadlové lodě - Clemenceau a Foch)? Francie je jedním z mála států NATO, které dodržují své závazky ohledně vojenských výdajů (na rozdíl od vezoucích se pasažérů z Čech i Slovenska).
Avatar - aproximus
8. 8. 2013 13:47
Re: facelift ve znamení safranu?
co? no asi všechno.. promo fotky jsou sladké, realita je o řád horší...