Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Renault Scénic a Grand Scénic v modernizovaném provedení

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
Renault v letošním roce uvedl na trh své duo kompaktních MPV s omlazeným vzhledem a novými motory.

Renaulty Scénic a Grand Scénic nesou od letošního roku nové světlomety s méně vyzývavým tvarem. Ruku v ruce s nimi jde přepracování předního nárazníku. Ten má nyní více lakovaných ploch a diody pro denní svícení na vnitřní straně mlhovek. Důraz na příčné linie pomáhá potlačit efekt vysoké karoserie.

Boky oživují nově přidané chromované lišty. Vzadu Renault nezapomněl pozměnit grafiku koncových světel. I nadále zůstává rozdíl v jejich tvaru – krátký Scénic má bumerangy stočené ke středu auta, u dlouhého Grand Scénicu míří do boků karoserie.

Na českém trhu jsou modernizovaná MPV nabízena od února. Zákaznící si mohou pořídit Scénic i Grand Scénic s novými předními partiemi, ale na nové přeplňované motory 1,2 Energy TCE 115 a 1,5 dCi 110 si musí ještě počkat.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
23. 3. 2012 19:07
Re: Auto snů
Myslím, že hodně lidí ti bude závidět. Ty mozkovou mrtvici nikdy nedostaneš.
21. 3. 2012 21:29
Re: Auto snů
obavam sa, ze jistá mentální nedostatečnost je základní podmínkou uplneho pochopenia tvojho prispevku
21. 3. 2012 12:46
Re: Auto snů
Bohužel, tady seš vedle jak ta jedle. Scenic je auto, které je ve své kategorii stejným atlonem jako třeba Golf ve své. Nakonec tenhle typ Renault skutečně vymyslel (zmenšil americká MPV a přizpůsobil je na evropské poměry) a byl první, všichni ho začali napodobovat až následně a dodnes, chtě nechtě je etalonem. Nakonec - objektivně - jetsli u onoho Golfu mimo jiné jeho kvalitu dáváme do souvislosti s počtem vyrobených a prodaných kusů, tak pro Scenic to platí jakbysmet.

A nakonec - já s ním mám osobní dlouhodbou zkušenost a mohu tě ubezpečit, že na rozdíl od oné 19, která tě přivedla na pozici největšího renaultbijce tady je to auto, se kterým nikdo další, koho znám neměl problémy většího rázu. Renault není italská produkce, kde se obecně tvrdí, že její kvalita je srovnatelná s ostatními, ale každý konkrétní vlastník nadává a jde jinam. Nakonec na prodejních číslech (a nejen u nás) to je jednoznačně vidět.

A Scenic, ať se to komukoliv líbí nebo ne, je prostě jednička a troufl bych si říct, že společně s předchozím Twingem to nejpovedenější, co Renault v posledních dvaceti letech vytvořil....
21. 3. 2012 12:35
Re: myslim ze spolu s P5008
Už několkrát jsme se tě tady ptal, co to je za značku pezot? Mohl bys mi konečně odpovědět?
21. 3. 2012 11:15
Re: Auto snů
Ista a dost podstatna mentalna nedostatocnost je zakladnou podmienkou nutnou k tomu aby mentalne zaostaly jedinec kritizoval kazdy clanok o Renaulte... >:D