Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW 5 GT: Hbitý mamut (Roadlook TV)

Libor Zezulka
Diskuze (110)
Všichni se těšili na uhlazenou klasiku, ale v BMW zase dostal někdo nápad spojit dohromady nespojitelné. A tak vzniklo cosi podivného s označením 5 GT. A my jsme tuhle podivnost postavili vedle zmiňované klasiky.

Ještě před deseti lety by podobná šílenost vyvedená v barvách BMW zvedla vlnu nevole a vyhnala do ulic možná stejný počet lidí jako vynucené řecké reformy. Dnes ale nad tím lidé mávnou rukou. No jo, nový bavorák. Obrovské ledviny, agresivní světla, masivní nárazníky a divný zadek. Něco mezi MPV, SUV a sportovním kupé, které napadlo hejno vos a soustředilo svou palebnou sílu právě na zadnici.

Kufr á la Superb, v něčem malinko dotaženější, v něčem naopak hloupější, téměř dokonalý luxusní interiér a taková spousta elektroniky, že může i Datart s Euronicsem dohromady závidět. Zapomeňte na jednoduchá auta, v nichž celá tíha zodpovědnosti spočívá na řidiči a jeho schopnostech. V téhle třídě se řidič mění na pasivního vykonavatele vůle auta a jeho elektronických systémů.

V tomto testu ovšem nebudeme filozofovat o tom, kam se BMW i celý automobilový průmysl ubírá (nebo možná jenom malinko), budeme hlavně srovnávat nové BMW 530d GT se starší klasikou BMW 5 E60. Zajímají nás zejména zmíněné elektronické systém, styl jízdy a celkové vyznění auta. No a začneme jedním vynuceným přiznáním.

Libor Zezulka
Diskuze (110)
Avatar - skejpa
10. 4. 2010 16:49
Moc..
Zacatek videa byl trapnej ale budiz, kazdy podle sveho gusta.
Test jinak moc peknej. Moc se mi libi interier 5 GT, moc se mi hnusi zadek 5 GT. Moc, moc, moc... se tesim na test 5er klasiky sedan/kombi a doufam, ze rizeni bude plne citu protoze na pohled to auto nema chybu.

P.S.: ten interier a sedacky mam porad v hlave. takova nadhera...
7. 4. 2010 15:41
motherfucker
to nocni vydeni dost dobry,by se me to taky hodilo.jinak auto hnusny.a taky tam chybela ta kundicka hanicka.skoda,ze tyhle auta nemaji stejnou kvalitu jak lexus,nebo toyota!!a taky auto precpany elektrikou,je dost nuda.doufam,ze sem nekdy date test toyota land cruiser HZJ 76 nebo 105.
2. 4. 2010 01:11
Re: Hoši, hoši...
Jasně, pokud jsou ty sušenky z papíru, tak OK.
Avatar - T613
1. 4. 2010 22:46
Re: Hoši, hoši...
Pája je na dietě, to víš ženatý člověk. Já néé.. >:D
1. 4. 2010 22:42
Re: Hoši, hoši...
Já vím, ty si teď s pájou namáčíš sušenky do mlíka a ze mě chceš tahat bifteky >:D