Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce Cullinan je hitem. Opulentní SUV automobilka nestíhá vyrábět

David Bureš
Diskuze (25)
Britský výrobce už kvůli snaze o zvýšení produkce svého prvního SUV musel najmout 200 nových pracovníků.

Automobilka Rolls-Royce se jakožto konzervativní výrobce superluxusních limuzín dlouho vyhýbala segmentu SUV. Nakonec ale zájmu podlehla a loni přece jen představila svůj první takový vůz, model Cullinan. Pár měsíců poté je jasné, že to byl skvělý krok. Rolls-Royce vůbec nestíhá Cullinan vyrábět.

Do showroomů Cullinan dorazil na přelomu roku, přičemž objednávky jsou dnes plné do července. Další navíc přibývají, a tak čekací doba se prodlužuje. Zájem je takový, že automobilka nestíhá Cullinan vyrábět.

„Rád bych dostal více aut, ale nezískám, protože vyrábíme na 100 % kapacity závodu v Goodwoodu. V průběhu týdnů a měsíců zvyšujeme produkci, ale stále nejsme schopni pokrýt poptávku,“ říká třeba šéf amerického zastoupení značky Martin Fritsches. USA je přitom pro Rolls-Royce klíčový trh, loni byl pro značku opět ten vůbec největší.

Rolls-Royce už na obří poptávku reagoval a loni najal 200 nových pracovníků. Dnes tak zaměstnává na 2.000 lidí.

Video se připravuje ...

Novinka v nabídce přitom umí nalákat jak nové zákazníky, tak ty stávající. Podle Fritschese je asi polovina klientů Cullinanu pro Rolls-Royce nová, hlavně z řad žen a mladých lidí. Zároveň si však mnozí zákazníci prostřednictvím Cullinana doplňují svoji sbírku Rolls-Royců, která už čítá třeba limuzínu Phantom a kabriolet Dawn.

Cullinan by tak mohl letos zvýšit prodeje značky. Už loni byly s hodnotou 4.107 prodaných aut rekordní, a to přitom automobilka předala zákazníkům jen pár Cullinanů před koncem roku. Letos však výrobce podle zákulisních zpráv nehodlá uvést na trh žádný nový model, na novou generaci menší limuzíny Ghost, která už byla zachycena během testování, si tak počkáme minimálně do roku 2020.

David Bureš
Diskuze (25)
Avatar - speedfred
20. 2. 2019 10:54
Re: Jo
Poznám majiteľa nového RR a ten žiadne služobníctvom nemá a ani neplánuje. ;-)
19. 2. 2019 06:03
Re: Jo
Známý pracoval u jedné farmářky v Rakousku. Jezdili pro potraviny do Tesca, přebalili je a prodávali dál. Jako bio:)
Bio potraviny někdy chutnají lépe, to musím uznat. Bio vepřové vůbec nesmrdí prasetem. Bio kuřecí už taková sláva není, zdá se mi to trochu plané. Co se týče hovězího, jak píšeš, stařené - bléééé, asi nejsem gurmet, ale maso, co chutná jako játra opravdu ne. To si dám raději játra. Obecně se pro maso - to mě naučil kamarád kuchař - jezdí k řezníkovi, nic se nekupuje zabalené v plastu. U řezníka se prodává - tedy někdy:) - čerstvé maso.
Já jsem nadmíru spokojený v Globusu, zdá se mi, že všechno mají nejkvalitnější. A navíc, dost dobře vaří, aspoň tady v Brně. Mají svoje řeznictví, svoji pekárnu. A obrovský výběr. Uznávám, že v Marku je víc různých hovadin typu obyčejná voda za tisíc korun litr a kaviár, ale Globus je prostě nejvíc.
Avatar - Hammunasakra
18. 2. 2019 23:55
Re: Jo
I takhle se to dá říct ale spíš [odkaz] apod. >:-[]
Avatar - Hammunasakra
18. 2. 2019 23:54
Re: Jo
[odkaz] kam jinam :-)

18. 2. 2019 23:14
Re: Jo
Nemam rad takove kategorizovani "hornich deset tisic" apod a nevnimam to tak, ale jako clovek, ktery ma hodne rad kvalitni jidlo a nemusio resit $, tedy za sebe :

Obcas pro bezne potraviny u nas Albert, Billa, v Rakousku Merkur, Spar. Ale cim lepsi potravina, tim vice "special" obchod - pro syry mam pobocku jedne italske restaurace, kam vozi prave domaci italske syry, salamy. Treba syry jsou suroviny, ktere bych v normalnim marketu moc nekupoval, rozdily jsou dramaticke v kvalite a chuti, uz ne tak dramaticke v cene.

Pro maso (jime hodne malo masa) do Makra nebo maso pro specialni prilezitosti opet pobocka italske restaurace a dovoz vystareneho masa primo z chovu z alpske louky nebo z ceske male farmicky, podle dostupnosti. Pecivo pece znamy pekar na prani, opravdu celozrnne. Ovoce a zelenina je nejvetsi kompromis, tady mix normalnich marketu a opet vyuzivam sluzeb italske restaurace, ktera ma opravdu dobrou zeleninu. Pres leto ale mistni farmare a trhy a take vlastni zahradka (hornich 10 tis maka na zahrade a hodne si to uziva ;-) )

Obecne se snazim vsechno kupovat bio a pro me "maximum" z hlediska kvality neni par hodin stary tunak, cerstve dovezeny specialni sluzbou (znam lidi, ktery si libuji v techto nesmyslech), ale naopak poctive udelany vyrobek od malovyrobce (prip. firmicky, ktera produktu nezpracovava prilis mnoho), do ktereho se da "srdce" a je idealne co nejblize mistu spotreby....i kdyz nejaka ta Italie se mi tezko nahrazuje ;-)

sorry za off topic a dobrou chut vsem :-!