Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce pracuje na SUV. SUV to ale nebude...

David Bureš
Diskuze (3)
Připravovaný projekt Cullinan podle britského výrobce luxusních aut nebude nutně ani sportovní, ani užitkový...

SUV a crossovery jsou trend, kterému se nevyhnou ani ty nejluxusnější značky. Proto takový vůz nabídly už Maserati nebo Bentley, zatímco jiní, jako Lamborghini a Aston Martin, na něm teprve pracují. Příchod SUV již dříve potvrdil i Rolls-Royce, který ale nyní tvrdí, že to „sportovně-užitkové vozidlo“ nebude.

„Projekt Cullinan nazýváme vysoce postavené vozidlo,“ tvrdí Andrew Boyle, globální šéf automobilky pro produktovou komunikaci, která svá slova blíže vysvětluje: „SUV není vždy správné říkat, protože nemusí být vždy sportovní a nemusí být vždy užitkové.“ Rolls-Royce tak zřejmě převezme styl mateřského BMW a pro SUV si vymyslí vlastní označení. Ostatně mnichovská automobilka také neprodává SUV, ale „SAV“ (sportovně aktivní vozidlo).

Tato slova každopádně naznačují, že připravovaný rolls nebude typickým zástupcem svého segmentu a je to přesně tak. „Řada jiných značek vstupuje do tohoto segmentu se svými interpretacemi toho, jaké by mělo luxusní SUV být. Budete si muset počkat na to, jak to vidíme my, myslím ale, že uvidíte jinou interpretaci toho, co je dnes k dispozici,“ tvrdí Boyle o autě, které bude postaveno na základech nové modulární hliníkové platformě.

Rolls-Royce tak přidává více tajemna ke své připravované novince, která má být představena v druhé polovině roku 2018. Obecně se předpokládá, že tzv. projekt Cullinan dostane siluetu známou z tradičních SUV (tedy v podstatě vysoké kombi), nejnovější zprávy ale mohou hovořit o opaku. Vždyť cullinan by klidně mohl být „jen“ zvýšený sedan, který je pro značku tradičnější karosářskou verzí. Ostatně automobilka vůz testuje pomocí „muly“ s karoserií phantomu...

Nové SUV, nebo tedy vysoce postavené vozidlo, chcete-li, totiž na jednu stranu má být „novým zážitkem“ pro zákazníky Rolls-Roycu, zároveň ale má plně vyhovovat dědictví značky. Jestli to bude znamenat jen naprostý luxus, nebo i tradiční tvary, se teprve uvidí...

David Bureš
Diskuze (3)
6. 9. 2016 17:34
Re: moje představa...
Nevím proč, ale nějak se mi tenhle Rolls spojil s tím Schumacherem. I když ho mám rád, tak stejně mu nepomůžu
Avatar - KLAS
6. 9. 2016 13:07
Re: moje představa...
Přesne i já si takhle představuji nový Rolls-Royce, jen se obávam, aby to nebylo moc bachraté jako tohle [odkaz] >:D
Šéfdesignér Rolls-Royce, který je designérem současné generace Jaguar XJ navíc ukázal, že záď opravdu dělat neumí...dle mého názoru. A ten výtvor 103EX je taková hrůza, že to snad ani nemá obdobu v historii firmy.
6. 9. 2016 12:14
moje představa...
...je zvýšený "liftback" se zádí ala wraith - tedy trochu delší a nižší X6