Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ruský Rolls-Royce pro Putina je za dveřmi. Už prošel nárazovými testy. Úspěšně?

David Bureš
Diskuze (41)
Projekt nové ruské státnické limuzíny spěje do finále. Veřejnosti bude vůz představen ještě během letošního roku.

Rusko chce po letech opět vyrábět luxusní limuzíny, které mají vzpomenout na někdejší ZiLy z éry Sovětského svazu. Projekt státnických vozů „Průvod“ už spěje do finále, jak přiznal ruskému deníku Izvestija ruský ministr průmyslu a obchodu Denis Manturov. První model bude představen ještě letos.

Odborná veřejnost si vozidlo bude moci poprvé oficiálně prohlédnout na letošním autosalonu v Moskvě, jehož letošní ročník se koná na přelomu srpna a září. K vidění by ale vůz mohl být k vidění už mnohem dříve. Stále není vyloučeno, že se zúčastní květnové inaugurace prezidenta Vladimira Putina, který příští měsíc zahájí své další funkční období. „Doufám, že bude prezident vůz používat již velice brzo,“ říká Manturov s tím, že k závěrečným testům bude automobil předán ještě v dubnu.

Chystaný automobil má již za sebou nárazové zkoušky, které podle Manturova dopadly pozitivně. „Technologie a know-how vyvinuté v rámci tohoto projektu jsou účinné,“ tvrdí ministr.

Vývoj nové státnické limuzíny, která bude nabídnuta i do běžného prodeje, má na starosti ruské státní výzkumné centrum (NAMI). Na projektu se ale podílí i další firmy jako Porsche Engineering nebo ruská Ruskaja Koža, která poskytne kožené čalounění do interiérů chystaného auta. Samotnou výrobu bude mít na starosti firma Sollers, vlastník automobilky UAZ. I přes blížící se představení však stále není jasné, jakou značku novinka použije. Stále tak není vyloučeno využití slavného označení ZiL.

Vedle výchozího, asi 5,5 metru dlouhého sedanu, který bude představen jako první, bude technika použita i pro další modely. Konkrétně půjde o SUV nebo minibus. Jestliže sedan a SUV mají být poháněny nově vyvinutým osmiválcem (k dispozici má být dokonce i dvanáctiválec), pro minibus se počítá se čtyřválcem.

David Bureš
Diskuze (41)
Avatar - petr164
26. 4. 2018 19:44
Re: RUS NIKDY NEVYMYSLEL NIC VLASTNÍHO
Podceňování druhých bývá typickým rysem budoucích poražených...
Avatar - petr164
26. 4. 2018 19:42
Re: sa celkom teším
Pro některé by bylo jistě zajímavé se vypravit do ruských automobilek, a to jak osobních tak nákladních. Efektivita je dána vysokou mírou automatizace a lidským faktorem s následnou kontrolou. Mimochodem, v dobách výroby žigulů v Togliatti se prakticky všichni návštěvníci nestačili divit, že je tam více robotů než ve Fiatu... Jinak vlastní levná energie, materiály a pomocné práce - základ efektivity.
Avatar - Barrichello
22. 4. 2018 16:09
Re: sa celkom teším
Musíš rozlišovat konstrukční chyby, kdy někdo něco zmrvil při návrhu a chyby při montáži kdy někdo něco zapojil blbě, nezapojil vůbec atd.

Tady to byl druhý případ, kdy to bylo sice vymyšelno dobře, ale blbě vyrobeno.
20. 4. 2018 22:52
Re: Jo, jo, to jsou rusáci,
Netajil nikdo von Brauna? Takže kdyby jsi o tom něco věděl tak Wernera von Brauna a část jeho týmu dovezli do USA v utajení a legalizovali jeho pobyt až po čase,kdy už to dále nešlo tajit, přejezdem hranice s Mexikem a zpátky. >:D
Celkem nahraná komedie.
Jinak pokud jde o rakety tak se v této diskuzi zapomíná na Ciolkovského od kterého čerpal i Braun.A Ciolkovskij určitě nebyl ani američan,ani němec.
Ono možná ani tak nezáleželo na konkrétní osobě,ale prioritách a přiděleném financování.
Avatar - Ozzman
20. 4. 2018 15:49
Re: sa celkom teším
Hmm už to asi chápu. V Rusku žádná technika nemůže selhat, protože ji žádný rus nevymyslel, takže za to mohou pouze západní inženýři od kterých ji "koupili" >:D a když už, tak se občas předhodí nějaká špatná ruská montérka, která něco zmršila pod bičem otrokářského systému, lidi chybují, ruská technika ne = protože není ruská technika >:-[]