Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

S novou Mazdou MX-5 můžete jezdit už příští týden

Michal Fokt
Diskuze (0)
Nemůžete se dočkat, až se svezete s nejnovější MX-5? Tu šanci dostanete už příští týden, kdy se vůz objeví v herním simulátoru Forza Horizon.

Čtvrtá generace Mazdy MX-5 je rozhodně nejočekávanějším sporťákem do milionu už od doby, kdy Toyota předvedla, že také ještě umí udělat vynikající zadokolku, všichni jsou totiž zvědaví, jak Mazda zvedne hozenou rukavici. Než se auta objeví na showroomech, ještě asi bude pár měsíců trvat, největší nedočkavci si však budou moci vyzkoušet nový japonský roadster alespoň virtuálně v herním simulátoru Forza Horizon 2 pro herní konzoli XBox One.

Nová MX-5 bude součástí "MX-5 Packu" pro hru, jenž se začne nabízet od 17. března a kromě nového modelu v něm mimo jiné dostanete i MX-5 z roku 1990, verzi Mazdaspeed z roku 2005 nebo koncept Super20 ze SEMA 2010. Mazda společně s Microsoftem také nabízí možnost výhry skutečné MX-5 pro vítěze soutěže Trial Rivals Contest, jenž bude probíhat právě od 17. do 30. dubna.

Ostatně když uvážíme, že nás od zahájení prodeje dělí nejvýš pár měsíců, je třeba říci, že z Mazdy lezou technická data k MX-5 jak z chlupaté deky. Všechna dostupná a (víceméně) aktuálně dostupná čísla najdete v článku, týkajícím se zahájení výroby Miaty, nicméně nemusí být ještě konečná, nejnovější informace z amerického trhu hovoří u dvoulitru s manuálem o pohotovostní hmotnosti 1058 kg a u automatu 1080 kg, zatímco naše poslední údaje hovořily o 1075, respektive 1090 kg, ale může jít o specifika Ameriky a 10-15 kilo už v zásadě nehraje roli, zvlášť když se výkony motorů bohužel zdají být definitivními.

Michal Fokt
Diskuze (0)