Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Samostatná značka DS se představí v Paříži

Michal Fokt
Diskuze (19)
Snaha Citroënu dostat značku DS mezi prémiové automobilky se začne datovat od říjnového pařížského autosalonu.

Dosud se modely DS profilovaly jako "lepší citroëny", což je ovšem poněkud nesnadno uchopitelné, zvlášť v posledních měsících, kdy se Citroën stal v rámci koncernu PSA oficiálně značkou, zacílenou na spodní okraj mainstreamu. Proto se PSA rozhodlo dát modelům DS vlastní identitu, nezávislou na Citroënu. Na pařížském autosalonu tak bude mít PSA oficiálně tři značky - Peugeot, Citroën a DS.

DS už nezávisle na Citroënu působí coby luxusní značka například na čínském trhu, teď se ale bude pokoušet prorazit mezi prémiové výrobce i na velmi konzervativním a náročném evropském trhu. Oficiálně je DS samostatným subjektem už od 1. června 2014 a klade si za cíl vrátit Francii na mapu zemí, nabízejících vozy prémiové třídy.

Značka DS svou evropskou kariéru odstartuje představením tří konceptů a dvou produkčních modelů. Půjde o studii Divine DS, která by současně měla ukázat, jakým směrem se bude ubírat design nových modelů, společnost jí bude dělat koncept DS3 Ines de La Fressange Paris, jenž vytvořilo stejnojmenná módní značka a jeho derivát DS3 Cabrio Ines de La Fressange Paris.

Kromě nich bude k vidění ještě dvojice sériových malých vozů DS3 DS3 Cabrio, vybavených nejmodernějším infotainmentem PSA.


Michal Fokt
Diskuze (19)
Avatar - pallas
25. 9. 2014 00:52
Re: No nevím
VW to robi uz roky, a funguje to. Aj smerom nahor (Audi) aj nadol (Skoda).
Avatar - pallas
25. 9. 2014 00:47
Re: To je o tom, jak praštěná uklízečka
praveze naopak to nejde. Panicka zo seba tazko urobi uklizecku.. hned sa prezradi, ze ma lave ruky
23. 9. 2014 19:05
DS3
je pořád pěkný auto. Mohl bych ho mít ve své garáži a je mi celkem fuk jestli pod znakem Citroenu nebo samostatné značky DS. Jinak nepřinese jim to trochu víc nákladů na marketing? No asi to mají dobře spočítaný ;-)
Avatar - The Spešl Uan
23. 9. 2014 17:35
Re: No nevím
No jo, ale Infinity i Lexus vypadají üplně jinak. A já DéEsu fandím, ale jen se toho bojím. Doufám, že tomu tak nebude, jen očekávám nejhorší.
Avatar - VelkejChytrák
23. 9. 2014 12:41
Re: Uhuhuhuauhuhuh...
Pleteš si bauhaus s kubismem.
Sám citroenu celkem fandim, i když spíš kvůli jeho minulosti. O DS mám značný pochybnosti. Vůbec mě to neoslovuje. Dosavadní modely DS pro mě ztělesňujou přeplácanost a těžkopádnost. Elegance žádná!
Pravda je bohužel taková - až na výjimky navrhovali nejkrásnější francouzský auta vždycky Italové.

Myslim, že i u aut platí věta Adolfa Loose: Ornament je zločin!