Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania a přednosti i nedostatky nočního zásobování (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Společnost Scania se ve spolupráci s městem Stockholm a dalšími partnery podílí na výzkumu, jehož cílem je zjistit výhody rozvážky zboží v centrech velkých měst během nočních hodin.

Scania a Stockholm se spolu s Královským technologickým institutem a dalšími partnery v rámci dvouletého projektu snaží zjistit, o kolik může být výhodnější zásobování obchodů a hotelů v centrech velkoměst v době od 22:00 do 6:00 hodin.

Dvojice nákladních vozidel zapojených do tohoto projektu je vybavena pro záznam hluku, který vydávají samotné automobily, ale i okolní provoz. Již nyní bylo potvrzeno, že hluk od projíždějících vozidel v rušných ulicích velkoměsta i v noční a časných ranních hodinách prakticky zaniká.

Mnohem rušivěji působí na okolí samotná nakládka a vykládka zboží, ale i zde záleží na samotné oblasti a hlučnosti zdejšího okolního provozu od ostatních projíždějících vozidel až po ruch kolem restaurací a klubů.

Vedle samotné hlučnosti vozidel a jejich nakládky i vykládky je pak v rámci projektu sledován i čas, který zásobování v nočních hodinách zabere ve srovnání se stejnou operací během dne.

V současnosti je noční zásobování v závislosti na trase v průměru o 30 až 60 procent rychlejší než během dopravní špičky ve dne, kdy nákladní vozidla uvíznou v zácpách.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - Barrichello
20. 12. 2016 14:21
Re: Night rider
jojo to bylo noční zásobování ve stylu islámského obohacení. Sem zvědav kam až to helmuti nechaj zajít než madam Merkel vyhodí :-)
Avatar - Stejsn
20. 12. 2016 13:59
Re: Night rider
Jako po včerejšku fakt jo, Berlin Edition ;-\
Avatar - Emel
20. 12. 2016 08:28
Night rider
To dostává poněkud pikantní příchuť... :-)