Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania řady R a S míří do Euro Truck Simulator 2 (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Mezi nákladní automobily, které lze řídit v úspěšné hře Euro Truck Simulator 2 od české společnosti SCS Software, se v letošním roce zařadí i nová generace vozidel značky Scania.

Švédská společnost Scania představila koncem léta loňského roku novou generaci svých těžkých nákladních vozidel, jejichž kvality byly o několik týdnu později oceněny prestižním titulem International Truck of the Year 2017.

Již při premiéře svých nových zástupců uvedla švédská společnost, že se jedná o její dosud největší investici do nových produktů a služeb v celé její 125 let dlouhé historii. Celkem bylo investováno 20 miliard švédských korun. Vývojové práce na nové generaci vozidel značky Scania trvaly deset let a podílelo se na nich téměř 4000 pracovníku z celkového počtu 18.000 zaměstnanců pracujících ve Švédsku.

Nová generace vozidel značky Scania zaujala i fanoušky švédské společnosti, což dokázal například Joakim Jidbacken se svým funkčním modelem ze stavebnice Lego či nyní tým společnosti SCS Software, který strávil tři dny v DemoCentru značky Scania v Södertalje, kde se věnoval skenování vozidel nové generace řad R a S.

Vytvoření virtuální repliky skutečného tahače pro Euro Truck Simulator 2 z dat získaných při skenování a měření přímo u výrobce trvá několik měsíců a výsledkem je 3D model plně odpovídající realitě. Vozidla ve hře jsou samozřejmě vybavena interiéry s plně funkčními ovládacími prvky včetně zpětných zrcátek. Hráči se mohou těšit na oficiální rozšíření vozového parku přímo od SCS Software o nové vozy značky Scania koncem jara letošního roku.

Řada her Euro Truck Simulator, která byla uvedena na trh v roce 2008, má na svém kontě přes čtyři miliony prodaných kopií, což ji řadí k nejprodávanějším evropských PC hrám. Euro Truck Simulator 2 nabízí velmi věrnou kopii reálného světa dálkové dopravy a její kvality potvrzuje i skutečnost, že tento herní simulátor je nabízen ve více než 30 jazycích.

Hráči v Euro Truck Simulator 2 začínají podobně jako řidiči v reálném světě bez vlastního nákladního vozidla, k němuž se postupně dopracují. Postupně si pak mohou vybírat z nejrůznějších tras, druhů nákladů a samozřejmě i svůj vlastní kamion.

Cílem hry je úspěšná doprava nákladů v rámci stanovených lhůt při respektování rychlostních limitů a dalších omezení platících pro těžká nákladních vozidla. Svět Euro Truck Simulator 2 nabízí více než 60 velkých měst střední a západní Evropy včetně Velké Británie.

Řidiči se na svých trasách řídí navigačním systémem a stejně jako ve skutečném světě musí se svým vozidlem navštěvovat čerpací stanice, odpočívadla, platit mýtné na dálnicích a v případě potřeby navštívit i servis.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)