Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Schot v čele automobilky Audi definitivně nahradí Stadlera

Diskuze (0)
Německý výrobce luxusních automobilů Audi jmenoval novým předsedou představenstva Brama Schota, který už od června prozatímně zastupuje bývalého šéfa podniku Ruperta Stadlera.

Stadler byl v polovině června zadržen v souvislosti s aférou kolem podvodů s měřením emisí naftových vozů. Začátkem října s ním automobilka po vzájemné dohodě rozvázala pracovní poměr.

Sedmapadesátiletý Schot se funkce stálého předsedy představenstva ujme od 1. ledna. Kromě toho bude dál prozatímně zastávat úkoly člena představenstva zodpovědného za marketing a prodej.

"Jmenováním nového předsedy představenstva jsme položili důležité základy pro budoucí směřování Audi. Jako prozatímní šéf představenstva Bram Schot již v uplynulých měsících vykonával svou práci přesvědčivým způsobem," uvedl předseda dozorčí rady Audi a předseda představenstva koncernu Volkswagen Robert Diess.

Provozní zisk automobilky Audi se ve třetím čtvrtletí propadl na 110 milionů eur (2,85 miliardy Kč) z 1,26 miliardy eur před rokem. Za poklesem zisku stála především pokuta 800 milionů eur, kterou automobilce vyměřilo mnichovské státní zastupitelství kvůli skandálu kolem manipulace s měřením emisí naftových vozů.

Diskuze (0)