Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SEAT Exeo (2012): Modernizovaná střední třída na nových fotografiích

David Bureš
Diskuze (41)
Nové světlomety a dieselové motory s nižší spotřebou, to je faceliftovaný SEAT Exeo.

Necelý rok po poslední designové a technické aktualizaci Exea přichází SEAT s dalšími novinkami. Faceliftované Exeo se začne prodávat během podzimu 2011, v příštím roce nabídku rozšíří i Start-Stop systém. Změny se týkají jak sedanu, tak kombi Exeo ST.

Nejvíce viditelnou změnou jsou nové přední světlomety s dravější vizáží, která ale nápadně připomíná design světelné techniky mateřského Audi. Standardem se stanou diodová světla pro denní svícení, zatímco natáčecí bi-xenonové světlomety budou dodávané na přání. Decentní úpravy se týkají masky, jejíž mřížka má nyní stejnou voštinovou strukturu jako ta ve spodní části nárazníku.

Vnější vzhled dále vylepší nové vzory 17palcových a 18palcových kol z lehkých slitin. Svěží atmosféru v interiéru vytvoří nové čalounění a přepracovaný kožený volant.

Technické úpravy se zaměřily na úpravu naftových motorů, které jsou nyní úspornější. Kombinovaná spotřeba motorizace 2,0 TDI (ve verzích s 88 kW a 105 kW) klesla na 5,2 l/100 km, resp. na 5,3 l/100 km u Exea ST.

Bezestupňová převodovka Multitronic je i nadále za příplatek k dispozici pro motory 2,0 TSI (147 kW) a pro 2,0 TDI (105 kW).



David Bureš
Diskuze (41)
Avatar - Hammunasakra
26. 10. 2011 15:26
Re: AUDI EXEO
Co s tím má společného slovo PŮVODNĚ? Když na minulé generaci BMW strhnu vrtulku, přestane být "prémiové"? ;-)
Problém modelu Exeo je, že lepší jsou dnes už asi i mnohé NE"prémiové", ale "současné" (modernější) modely "normálních" automobilek = audi A4 minulé generace NEbyla nějak výjímečné ani ve "své" době, se značně omezenou nabídkou motorů o generaci později se to NEzlepšilo = Seat Exeo je (velmi) drahé, doslova PŘEDRAŽENÉ auto (a ano, za cenu nepatrně nad Octavií by BYLO možná zajímavé, jinak NEee
26. 10. 2011 15:02
Re: AUDI EXEO
Psal jsem snad dost jasně PŮVODNĚ prémiový model - tzn. ve své době s označením Audi A4 a nikoli Exeo. Snad se alespoň shodneme na tom, že Audi je prémiová značka a že A4 je prémiový model. Myslíte si, že by se mohla prodávat, i když minulá generace vozu Audi A4, snad za cenu Octavie? Jestli ano, tak je vše jasné. ;-) >:-[]
Avatar - Choochoo
26. 10. 2011 14:35
Re: Starý model,
Ja jsem nemohl take prijit vw na chut a ted uz nemuzu prijit koncernu ani na jmeno >:D
26. 10. 2011 14:25
Re: AUDI EXEO
:yes: přesně tak, např. v Německu nebo v Anglii se od začátku roku prodalo tisíce kusů. Prodeje na mikrotrhu ČR a v dalších východoevropských postkomunistických zemích nejsou rozhodně směrodatné.
Avatar - Hammunasakra
26. 10. 2011 12:05
Re: AUDI EXEO
:-)