Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SEAT Ibiza 1,4 16V po 100.000 km: Auto Bild dává jedničku

Diskuze (50)
Dva roky potřebovala Ibiza k ujetí 100 tisíc km. Jen tři drobné závady znamenají skvělé skóre a celkově páté místo mezi všemi testovanými vozy.

Německý Auto Bild provádí známé testy na 100 tisíc kilometrů od roku 2000. Ostře žlutý SEAT Ibiza s motorem 1,4 16V (63 kW) byl 77. záznamem v tabulce trvanlivosti. Získal pouze dva trestné body a to mu vyneslo páté místo v žebříčku.

Ibiza je nejlépe hodnoceným malým autem a také je nejlepší mezi evropskými neprémiovými vozy. Úspěšnější byly už jen BMW 130i, Mazdy 5 a 6 a Toyota Prius.

Konkurence ztrácí – Honda Jazz 1,4 a Renault Clio 1,4 si vysloužily 12 bodů a celkově 21. místo. Jinak se vozy segmentu B v testech často neobjevují, vedou si ale ještě hůř. Příkladem budiž Ford Fusion s 30 trestnými body nebo VW Polo 4. generace, které se s 56 body řadí na celkově předposlední příčku.

Jaké problémy potrápily redaktory Auto Bildu? Ve 47 tisících km byl na záruku vyměněn kryt řadicí páky a utěsnění kliky dveří. V rámci svolávací akce byl bezplatně vyměněn kostřící kabel. Jediný mimořádný výdaj byl spojen s výměnou prasklé žárovky osvětlení registrační značky (110 Kč) po 88 tisících km.

Na konci testu Auto Bild naměřil spotřebu 6,4 l/100 km. Po absolvování 103.445 km se Ibiza vrátila do továrny SEATu v Martorellu, kde proběhla již tradiční demontáž a inspekce opotřebení dílů pod dohledem techniků Auto Bildu a expertů z Dekry.

Více podrobnosti naleznete v aktuálním Auto Tipu (15/2011), který můžete objednat přes formulář na stránkách Auto tipu nebo zakoupit na stáncích.

Diskuze (50)
Avatar - M.E.N.
26. 7. 2011 07:20
Re: Best of best
No já sám Ibizu i když v kombi a 1.2 TSI mám a nemůžu si stěžovat! Porovnání s Golfem ale není na místě. Použité materiály, chování na nerovnostech, odhlučnění, víc místa v interiéru to všechno mluví ve prospěch GOLF VI. Já Golfa V měl a byl jsem spokojen. Ale s Ibizy jsme nadšení! Jsme mladí, sportovně založení a Iba k nám prostě jde! ;-) MOžná k tomu přispívá i nevelký vzrůst 175 cm, protože člověk s 190 - 200 cm to v Ibě opravdu nemá lehké...
25. 7. 2011 18:18
Re: Ibiza je nejlépe hodnoceným malým autem
jj, jedno náhodné auto = výsledek o ničem.Dcera má M6,auto jezdí, ale dokonalé není,přitom v jejich "jako žebříčku", který neberu vážně je druhá,nebo třetí.Na mazda klubu mají majitelé neuvěřitelné problémy a kdo se trochu zajímá,tak ví, co vše se tam sype.To píši jako ten, co tu M6 koupil a zaplatil. :-!
25. 7. 2011 18:14
Re: Nebolo to až také ružové ...
Bade letos testík drahého auta a tam odešla mnohem dříve, a to reálně. :no:
25. 7. 2011 18:07
Re: Na jihu a východě lépe..?
Přesně. Tyto testy, kdy se namátkou koupí jedno auto, a to se jezdí,rozebere,proměří, mají vypovídací hodnotu NULA. Jsou leda dobré,aby se fandové/odpůrci dané značky a modelu hádali na netu. Podle jednoho auta se nedá určit zhola nic.V Auto Bildu by se měli doučit statistické metody. Je to možná zajímavé počtení, co vše se na autech může vysypat a jak brzy-bude letos testík audiny s automatem a v asi 60 tkm odešla převodovka.Takže skončí v jejich tabulčičce někde dole,antikoncernisté budou jásat a nemyslím,že každé audině se vysype převodovka >:D Absolutní většina aut jezdí všem výrobcům naprosto v pohodě.Stačí fámy o francouzích.Zatím jsem v F viděl stát auto s poruchou a byl to Avensis2,Mazda6,nějaká stoletá Fieta,staré Mini atd...ale F auto ani jednou.Ale podle čechů F auta nejezdí...ha,ha.
Prostě něčím se novináři živit musí,jako každý.
Avatar - Guttalax
25. 7. 2011 11:54
Auto-buld
Já dávám taky za 1 :yes: Hodně podobných aut by chtělo mít na nájezd 100 tis. jen takové banální závady. :-! Takový španělský Ceed,ale asi kvalitněji provedený