Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seat Ibiza Cupra: Nabídka se rozroste

Michal Fokt
Diskuze (10)
Turbodiesely a manuální převodovka - to jsou novinky, jimiž chce Seat zatraktivnit nabídku sportovní verze subkompaktní Ibizy Cupra.

Sázka koncernu Volkswagen na dvouspojkové převodovky v kategorii malých ostrých hatchbacků nebyla úplně správná a tak už se manuální převodovky vrátila do Pola GTI a stejnou cestou se bude ubírat i Seat Ibiza Cupra. I španělský hot-hatch bude, patrně již od letošního podzimu, možné pořídit se šestistupňovým manuálem, otázkou je, zda se zvýší po vzoru volkswagenu i jeho výkon na 192 k nebo zda zůstane na 180 koních. Ani to by ale neměla být jediná novinka pro model Ibiza Cupra 2016.

Šéf Seatu Jürgen Stackmann v rozhovoru pro Autocar naznačil, že by "mohlo dojít k rozšíření nabídky značky Cupra prostřednictvím dieselových verzí". Může k tomu ovšem prý dojít jen v případě, že takový vůz, jenž by s naftovým motorem splnil standardy verzí Cupra, nebude příliš drahý přičemž prý dosáhnout tohoto cíle rozhodně laciné nebude. Předpokládá se, že Seat vyvíjí ostrou verzi dvakrát přeplňovaného naftového dvoulitru, odvozenou od 240koňové verze, použité v novém Volkswagenu Passat.

Stackmann se také trošku rozpovídal o kompaktním SUV, které má být konkurentem Nissanu Qashqai. Ani v jeho případě prý není nemožné mít variantu Cupra. Sice by se nabízela spíše specifikace FR, kombinující výkon a komfort, ale existuje prý určitá okrajová část segmentu, jejíž klientela by SUV v provedení Cupra mohla kupovat a je to potřeba zjistit.

Michal Fokt
Diskuze (10)
Avatar - IbizaFR
18. 5. 2015 20:58
Re: SPALOVACÍ MOTÓR NEMÁ SMYSL POKUD SE DO NĚHO MUSÍ BLEJT Ž
jo a veškerá vyrobená energie je 100% čistá >:D >:D >:D >:D >:D

Doporučuji ti změnit buď léky nebo ošetřujícího lékaře ;-)
18. 5. 2015 16:57
Re: SPALOVACÍ MOTÓR NEMÁ SMYSL POKUD SE DO NĚHO MUSÍ BLEJT Ž
jj
SPALOVACÍ MOTÓR [odkaz] NEMÁ SMYSL POKUD SE DO NĚHO MUSÍ BLEJT ŽLUTÝ SVINSTVO [odkaz] KVŮLI KTERÝMU LIDI CHCÍPAJÍ, NEMŮŽOU DÝCHAT A JE DRAŽŠÍ JÍDLO ;-)
ČESKÁ REPUBLIKA MÁ ELEKTRICKÉ ENERGIE PŘEBYTEK [odkaz] [odkaz] A DOKONCE JI VYVÁŽÍ DO ZAHRANIČÍ ;-) [odkaz]
Avatar - iudex
18. 5. 2015 08:54
1,8TSI
I keď stále nie je jasné, či Ibiza Cupra dostane 1,8čku z Pola GTI, informácia o manuále to robí pravdepodobnejším. Už si to presne nepamätám, ale jedným z argumentov, prečo koncernové hotheče segmentu B nemali manuál bolo, že sa vraj manuál pod kapotu nevošiel kvôli komplikovanému dvojitému prepĺňaniu u 1,4TSI Twincharger. Ak sa teraz avizuje manuál, tak buď motor prepracovali (čo je nepravdepodobné), alebo tam bude motor iný a to je potom logicky motor z Pola GTI.
Avatar - iudex
18. 5. 2015 08:50
Re: SPALOVACÍ MOTÓR NEMÁ SMYSL POKUD SE DO NĚHO MUSÍ BLEJT Ž
Súhlas, jednotková eReSa sa napriek nie zrovna športovej kombinácii predávala výborne, dvojke presne ako píšeš predaje nešli kvôli nešportovej vizáži a nútenej (a drahej) dvojspojke. Trojková Fabia s 1,8TSI a manuálom by bola predajný hit, o tom nemám pochýb.
Avatar - iudex
18. 5. 2015 08:48
Re: SPALOVACÍ MOTÓR NEMÁ SMYSL POKUD SE DO NĚHO MUSÍ BLEJT Ž
Ale Seat treba podporiť, lebo sa ešte nedávno potácal nad priepasťou; Škoda sa predáva ako teplé rožky a takúto podporu nepotrebuje (teda z pohľadu vedenia koncernu, z môjho pohľadu F RS mala byť).