Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seat Leon Cupra ST 300 si zazávodil na sněhu se psím spřežením

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)

Zamrzlé jezero v Laponsku se stalo místem setkání nejvýkonnějšího kombi španělské značky Seat se psím spřežením, jeho výsledkem bylo zábavné měření sil.

Automobilku Seat na zamrzlém jezeře Pikku-Nissi reprezentoval závodní jezdec Jordi Gené za volantem modelu Leon Cupra ST 300 s pohonem všech kol 4Drive, zatímco čest psího rodu hájila šestice sibiřských husky, kterou na saních doprovázel mašér Susi Normand.

Srovnání automobilu se psím spřežením nemělo být skutečným závodem, který rozhodne o tom, kdo je rychlejší na sněhu a ledu, ale zábavnou propagační akcí. Jejím cílem bylo vyzdvihnout přednosti nejvýkonnějšího současného zástupce značky Seat a upozornit na schopnosti psích spřežení.

Seat proto připomíná především dynamického schopnosti Leon Cupra ST 300 4Drive s přeplňovaným dvoulitrem o výkonu 221 kW v podobě akcelerace z 0 na 100 km/h za 4,9 s a maximální rychlosti 250 km/h.

V případě psího spřežení je pak i přes skutečnost, že sibiřští husky jsou považování za jedno z dvaceti nejrychlejších psích plemen, vyzdvihována jejich vytrvalost. Podle materiálů doplňujících fotografie a video ze samotné akce zvládnou za den uběhnout až 130 km. Jejich maximální rychlost ve spřežení se má pohybovat okolo 40 km/h a každý z nich při tom utáhne náklad odpovídajícího jeho vlastní hmotnosti, což je kolem 30 kg.

Vedle své vytrvalosti a rychlosti pak tito psi vynikají i svou odolnosti. Teploty, které se pohybují okolo je -5 °C jsou pro ně údajně příjemné a ideálem pak mají být teploty mezi – 10 až - 25 °C.

V souvislosti s tím nezapomíná automobilka Seat připomenout, že její vozy jsou během vývoje testovány při teplotách v rozmezí od - 40 °C do 110 °C, aby byla zajištěna jejich kvalita bez ohledu na to, jaké jsou klimatické podmínky.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - iudex
24. 3. 2017 10:31
Re: Vzkaz do Subaru,
Jj, doba sa zmenila, kým v časoch prvej generácie, keď mala Impreza 260 či 280 koní, nejaké bežné hotheče boli o dve ligy nižšie (Golf 3 GTI mal vtedy 150 koní a Leon ešte nebol na svete) a nemohli sa dať s Imprezou ani do jednej vety. Žiaľ kým Impreza prešľapovala na mieste, resp. sa zlepšovala len mierne, konkurencia sa rýchlo doťahovala až po dnes, keď ako píšeš značka v koncernovej hierarchii naspodu má 300k štvorkolku rovnako ako STi, naviac lacnejšiu, úspornejšiu a praktickejšiu.
A to hovorím s ľútosťou ako človek, ktorý mal v detskej izbe fotku modrej Imprezy WRX STi so zlatými kolesami, obrím krídlom a tromi päťkami na dverách.
Avatar - KANKUNEN
24. 3. 2017 08:06
Vzkaz do Subaru,
kombík podřadné koncernové značky má stejný výkon jako výstavní japonský kus. Navíc to nemá turbodíru a nežere to tolik. :no:
Avatar - IbizaFR
23. 3. 2017 19:03
Jako
většina videií tohoto stylu, zcela o ničem :no:
Ať vezmou nějaké podobné kombi podobného typu, výkonu, stopky a na okruh .... to po tom jako jóó