Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seat s největší pravděpodobností opustí počátkem příštího roku ruský trh

Ondřej Chamilla
Diskuze (136)
Podle údajů stránek industrywee.com by měl Seat 1. ledna 2015 opustit ruský trh. Důvodem je údajně celková ekonomická situace, nízké prodeje a ztráta hodnoty rublu.

Od prvního ledna příštího roku si Rusové s velkou pravděpodobností již automobil značky Seat oficiálně nekoupí. Španělský výrobce na ruském trhu dlouho strádal a jeho podíl mezi prodanými vozy byl minimální. K plánovanému opuštění trhu však údajně přispěla i ztráta hodnoty rublu až o čtvrtinu vůči euru od začátku roku, stejně jako celková ekonomická situace.

Ruská ekonomika byla tvrdě zasažena sankcemi, které proti Moskvě uvalil západ, a nyní se to zdá se obrátilo i proti západoevropským firmám. Prodeje aut v Rusku meziročně klesly o 20%. Seat byl navíc údajně penalizován za neochotu vyrábět své vozy na ruském území, což učinilo dovoz španělských vozů nevýhodným.

Ondřej Chamilla
Diskuze (136)
21. 11. 2014 08:05
Re: Dobře jim tak!
A není to třeba jen tak, že chápou, že mezi sebou nemůžeme postavit (obrazně řečeno) zeď? Že prostě Rusko k životu do určitý míry potřebujeme, tak je nesmysl je poplivat a rozházet si s nima vztahy, který jsme si doposud vybudovali? Proč bysme vůči nim měli uplatňovat stejně ostrou rétoriku jako třeba USA? Nehledě na to, že tvrzení Klause, že válka na Ukrajině je dílem západu je bohužel smutná pravda.
21. 11. 2014 08:00
Re: Dobře jim tak!
když něco napíšeš tak si to po sobě nejdřív přečti, ať se pak nemusíš vykrucovat z toho co si napsal, že si to tak nemyslel. >:D
21. 11. 2014 07:58
Re: Dobře jim tak!
Zeman je ochlasta a s jeho výrokama se zrovna do puntíku neztotožňuju. To že se odchyluje od vládní zahraniční politiky mi zase tak nevadí. Přeci jen je to prezident tak nemusí nutně bečet jako zbytek stáda. To co předváděl v Číně mi přijde taky trochu trapný, ale chápu co tím vlezdoprdelstvím sledoval. Zlepšení obchodních vztahů s Čínou může přinýst do Čech spoustu exportních příležitostí a možností vzájemný hospodářský spolupráce. To že Čínskej režim není úplně příklad demokratickýho zřízení jak si ho většina Evropanů představuje je fakt, ale to bych do obchodních vztahů netahal. Tvoje slova o vlastizradě jsou dost přitažený za vlasy. Dovedu si představit jiný lidi v kriminále za vlastizradu.
21. 11. 2014 07:49
Re: Dobře jim tak!
Ale dojemnýho na tom není vůbec nic. Zajímavý, že ti tak leží v žaludku zrovna to totalitní Rusko. Nicméně máš pravdu, některým Čechům není pomoci, ale že bych kvůli tomu měl plivat na Rusko a obdivovat Ameriku, tak to fakt ne.

PS: USA neudělalo pro nikoho nikdy nic pokud z toho pro ně neplynul nějaký užitek, takže se na ně prosím tě nedívej svojí dětinskou optikou jako na nějaký naše kamarády.
20. 11. 2014 15:45
Re: Dobře jim tak!
Tak kde je tvá citace mých "urážek", ze kterých jsi mě lživě obvinil? :-) Nikde, protože jsem žádné takové výrazy proti tobě nenapsal! Místo toho tady šermuješ novými urážkami a vulgarismy ty (např."pravičáský ignorant, hlava v americkým zatku", zvratky atd.). A víš proč? Protože argumenty došly (a to několikrát v průběhu naší dlouhé diskuse) tobě, a ne mě! Každý, kdo si přečte naší dlouhou rozmluvu, se o tom může přesvědčit. Už jen proto měla investice mého času, který jsem do této debaty vložil, nějaký smysl. Tak se měj, raději se budeme v budoucnu bavit o autech a ne o politice. Jenom bych ti s dovolením poradil jednu věc - používej trochu kultivovanější výrazivo, takhle se tady zbytečně shazuješ :-!