Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šéf Mitsubishi France musel odstoupit, řekl, že ministr je „retard“

David Bureš
Diskuze (31)
Nyní již bývalý šéf francouzského zastoupení Mitsubishi si myslí, že zdejší ministr pro oživení průmyslu vede svůj resort špatně.

Šéf francouzské dealerské sítě Mitsubishi, Jean-Claude Debard, byl odvolán ze své funkce krátce poté, co zdejšího ministra pro oživení průmyslu, Arnauda Montebourga, nazval retardem.

Debard si francouzskému deníku La Provence stěžoval, že ministr neví, že automobilový průmysl představuje čtvrtinu příjmů země a desetinu zdejších pracovních míst. Debard poukazoval na to, že vedle automobilek sem patří i dodavatelé dílů a další společnosti.

„Tento blbec, retard zvyšuje zelené daně, snižuje povolenou rychlost na okruhu v Paříži a ničí životy motoristů ze všech sociálních vrstev,“ prohlásil o ministrovi Debard. Dále deníku dodal, že je možné jej bez obav citovat. „Kvůli mým předchozím vyjádřením pro veřejnoprávní televizi mě už kontroluje daňový úřad,“ uvedl také bývalý ředitel francouzské dealerské sítě Mitsubishi.

Krátce po zveřejnění článku deníkem La Provence byl Debard ze své funkce s okamžitou platností odvolán, a to kvůli osobním důvodům. Šéfem Mitsubishi France byl Debard jen zhruba rok.

Automobilka Mitsubishi následně vydala prohlášení, ve kterém se za výroky Debarda omluvila. V dokumentu se mimo jiné píše: „Omlouváme se panu Montebourgovi a francouzské vládě za jakékoli ublížení na pověsti a cti způsobené naším nezávislým francouzským dovozcem.“

Ministr Montebourg patří mezi nejvýraznější členy současné francouzské vlády. V létě ostře kritizoval plán koncernu PSA Peugeot-Citroën na zavření továrny Aulnay, tvrdil například, že by automobilka měla spíše uzavřít svůj závod ve Španělsku.

Montebourg na sebe také upozornil reportáží televizní stanice BMF TV. Štáb televize totiž svezl v jeho oblíbeném elektromobilu Renault Zoe, který považuje za budoucnost Francie. S automobilem následně jel rychlostí 66 km/h v ulicích Paříže, kde je dovolená pouze padesátka.

Na kritiku jízdy nepovolenou rychlosti Montebourgovo ministerstvo vydalo zprávu, ve které se tvrdilo, že je lepší, když byl ministr natočen ve městě při jízdě rychlostí 66 km/h, než kdyby byl natočen na dálnici, jak jede 180 km/h.

David Bureš
Diskuze (31)
1. 11. 2012 08:50
Re: SOCIALISTI TO TAM DOVEDOU DO UPLNÝ PR..LE
Tohle je nesmysl, dneska už v politice neexistuje pravice-levice, jsou tam jen zkorumpovaní zloději a hlupáci. Těžko říct, který případ je ten ministr, vyjde to nastejno. U nás třeba "pravice" vesele zvyšuje daně, dokonce zavádí nové, i ty tzv. "ekologické" a tím umrtvuje naši ekonomiku a zrychluje zadlužení. Pravice zvedla daň na paliva a potom se divili, že vybrali míň. Prostě celou Evropu dnes vede banda retardů.
31. 10. 2012 23:30
Re: Samotný
:yes:
Avatar - white label
31. 10. 2012 00:36
Re: Řekl si o to sám
Každopádně se za pravdu musí trpět, ať si Debard, nebo retard... >:-[] ;-)
31. 10. 2012 00:30
Re: SOCIALISTI TO TAM DOVEDOU DO UPLNÝ PR..LE
Debard má pravdu, i když já bych na to asi neměl říct to takhle od plic
Avatar - Pekelná Micinka
30. 10. 2012 23:34
Re: Za koule
Jo takhle.. To ano, mě to nějak neseplo.