Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda chystá 7 novinek: Víme, které to budou

Diskuze (93)
Češi přechází do protiútoku, s klesajícím zájmem o nová auta budou bojovat doslova přívalem modelů a novinek.

Winfried Vahland, předseda představenstva Škoda Auto, na pařížském autosalonu vyhlásil ambiciózní cíl: mladoboleslavská automobilka představí v roce 2013 hned sedm novinek.

Taková smršť znamená historicky největší obměnu portfolia – stačí vzpomenout na dobu doslova před pár lety. Tehdy škodovce stačily dva hlavní evropské autosalony, aby ukázala všechny novinky na celý rok. Dnes ji seznam velkých automobilových akcí přestává stačit.

Paříž je v jistém smyslu klidem před bouří. Hlavní novinkou je Rapid, který zde slaví oficiální výstavní premiéru. Na fotkách se ale ukázal už před čtvrt rokem a stejně dlouho víme, jak nový model jezdí.

Náš zdroj v automobilce nám prozradil, jaký je další plán uvádění novinek. Ještě před koncem roku 2012 stihne Škoda ukázat třetí generaci Octavie, která se začne vyrábět v lednu a jarní ženevský autosalon bude znamenat uvedení do prodeje.

Velmi brzy po liftbacku se přidá nová Octavia Combi a ještě do konce roku Škoda stihne ukázat deriváty Octavia RS a Octavia Scout.

Kromě toho se v příštím roce k liftbacku Rapid přidá druhá karosářská verze, zatím přezdívaná sportback. Zvláštní mix hatchbacku a kombi vyplní prostor mezi Fabií Combi a Octavií Combi. Dál se chystá facelift Superbu a facelift pro Yeti.

To znamená, že jenom modely Fabia a Roomster přečkají rok 2013 bez výrazných změn. Tím se ale jen otevírá prostor pro novinky v přespříštím roce.

Diskuze (93)
3. 10. 2012 09:36
Re: Chybička
:yes: :yes: :yes: :yes: :yes: Výborně napsáno!
Avatar - cerrbion
1. 10. 2012 09:05
Re: Chybička
:yes:
30. 9. 2012 10:13
Roomster potreboval radikalny facelift uz davno.
V Skodovke pistia, ze im odbyt Roomstera stagnuje. To je tak, ked niekto navrhne auto: one-fit for all. Dodavka, rodinne auto, referentske vozidlo,... ci co??? To presklenie a profily vrchnych ramov za B-stlpikom, tak to je "ober" hnus. Oproti prednym dveram je to absolutne mimo misu! :-(
Avatar - Trábošík
30. 9. 2012 09:10
Re: Chybička
Vy Slováci musíte pořád brečet. Křivdí Vám Češi, Maďaři, EU, USA, Rusko, Čína, prostě všichni. A přitom je Slovensko přeci světovou velmocí ve všem. Bohužel posledních pár let se mírně nedaří, ale ono to bude dobré, že?
Máte přeci dlouhou strojírenskou historii, vývojová centra automobilů na světové úrovni, vysoké školy, které produkují vysoce kvalifikované absolventy a spoustu dalšího, o čem si my Češi můžeme jen nechat zdát.
A teď konec srandy a jdeme k realitě :-!
Nechci se navážet do Vás Slováků a Vaší malé zemičky. Ale ruku na srdce. To, co se tu výše píše, je akorát tak útěcha nad vlastní neschopností. Uvědomte si laskavě drazí sousedé, že pokud by nebylo ČSR, byli byste na úrovni Moldávie. Vše, co bylo u Vás vybudováno - školy, průmysl, služby, atd... bylo vybudováno díky Čechům (z velké části). Naši učitelé jezdili v první polovině 20. století k Vám na východ učit, jak se má učit. Češi Vám na polích postavili filiálky a investovali do průmyslu, ze kterého vám zase nic moc už nezbylo, protože nejste schopni si ho udržet.

Stále akorát brečíte a jste ukřivděni. Tak mi vysvětlete, prosím, proč každý druhý Slovák studuje v ČR, proč každý druhý Slovák pracuje v ČR, proč první příspěvek, který je na auto.cz je psán Slovensky? Vy snad nemáte své kvalitní školy, kvalitní zaměstnavatele? Asi ne. A Vy snad nemáte svůj vlastní portál o autech? Věřím, že ano, ale také se vsadím, že tam moc Čechů nepíše.

Teď očekávám, že se ozve jeden z Vás a bude tady plkat, že jo, že tam k Vám Češi píšou, že minulý týden tam byl jeden příspěvek napsán česky, ale že tam chodí mnohem víc Čechů, jen píší slovensky, protože se Slováků bojí >:D >:D >:D

Takže drazí sousedé. Nechtěl jsem Vás urážet, ale musel jsem to uvést na pravou míru. Vzpamatujte se a místo toho, abyste pořád brečeli jak malé holčičky nad tím, že Vám pořád někdo křivdí, tak se k tomu postavte jako chlapi (třeba jak ten váš slavný Jánošík nebo jak se to jmenovalo) a začněte MAKAT. Jako pracovat - tohle slovo vám většinou totiž nic neříká a to mluvím ze své vlastní bohaté zkušenosti s vašimi spoluobčany. Přestaňte se stěhovat do ČR, Německa, prostě na západ a sjednejte si pořádek v tom vašem bordelu u Košic a vlastně na celém Slovensku. Začněte prosperovat a pak Vaše připomínky, že jste nejlepší, budu uznávat. Ale jen v případě, že opravdu něco dokážete. Do té doby si budu myslet, že jste jen chudý nárůdek, kterému je potřeba pomáhat. Něco jako černošské dítě, kterému bohatší evropané posílají peníze, aby si mohlo koupit vodu k pití a něco málo se naučit ve škole.

Všem ostatním se omlouvám, že píšu mimo téma článku a celého portálu auto.cz.
Avatar - Bristol
29. 9. 2012 13:10
Re: Chybička
přesně tak :yes: seat inca mě napadl hned...a i první generace VW Caddy dvojče seatu inca